За онези, които искат да се насладят на зимните спортове и искат това да стане в Енгелберг, то трябва да се насочат към този планински курорт в изключително живописна част на Алпите от началото на октомври до края на май. Надморската височина, на която са разположени пистите, гарантира изключително дълъг зимен сезон – от 3020 м до 1050 м, а общата им дължина от 82 км гарантира пълноценно преживяване. Почитателите на ски бягане имат на разположение общо 40 км писти. Условията в Енгелберг са отлична и за практикуващите ски скокове.

Основните спецификации на курорта се обуславят от факта, че там се провеждат стартовете от световната купа по ски скокове. Енгелберг разцъфва като изключително популярна дестинация за всички, които предпочитат екстремни преживявания и спускане по необработен терен. Като цяло курорта разполага с 10 писти за начинаещи, 14 писти за средно напреднали и 1 писта за експерти. За преход между пистите Енгелберг предлага 26 лифта, което не пречи ски зоните да са малки и разграничени.

За сноубордистите е създаден един сноуборд парк в курортната зона и отделен парк на глетчера Титлис. За по-спокойните и по-романтичните във визитната картичка на Енгелберг присъстват планински преходи, преходи със снегоходки и романтична разходка с шейна, теглена от конски впряг. За отмора след емоционалния ден може да се отдаде на релакс в най-високия бар в Европа, намиращ се на глетчера Титлис – цели надморска височина 3020 м, да се потопите в хаоса на шумни партита в някой клуб или просто да се насладите на спокойна вечер в някой ресторант.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Енгелберг