Тонале не е точно курорт, в пълния смисъл на думата. Тази релефна особеност на Италия всъщност е планински проход, свързващ Слънчевата долина с Вал Камоника. Прекрасните спецификации на Тонале предразполагат там да се издигнат много хотели и да се обособят ски писти. Именно те го превръщат в курорта зона, предлагаща много предизвикателства и разнообразия.

В Тонале надморската височина на пистите варива в рамките от 3030 м до 1890 м. Тъй като Пасо Тонале и Понте ди Леньо са неотлъчна част от туристическата и ски карта на Ломбардия, на разположение на туристите са 800 км писти, пръснати в 20 ски зони. За да могат да се насладят на всеки километър от тази бяла приказка, функционира система от 30 лифта, които отвеждат и до Мадона ди Кампильо.

Тонале предлага обща дължина на пистите си 100 км. Тази курортна зона предлага благоприятните опции на 35 писти за средно напреднали и тези на 5 писти за начинаещи. Експертите могат да изпитат екстремността на 6 писти, отговарящи на техните изисквания. Целогодишните условия за ски спускания в Тонале са гарантирани благодарение на глетчера Пресена, в чието подножие се разливат белите прелести на курортната зона.

Пасо Тонале предлага услугите на три ски училища, готови да се отзоват на всяко желание за усъвършенстване. Тонале предлага подходящи условия и сноубордистите, за които е обособен сноуборд парк. По-смелите сред тях могат да преценят силата на авантюристичния си дух по необработените терени.

Освен ски спускания и сноуборд, в Тонале съществуват опции и за други зимни предизвикателства – разходка с теглена от кучешки впряг шейна, планински преход със снегоходки и ледена пързалка.

Тонале е едно спокойно и тихо място през седмицата. Търсещите развлечения, различни от тези по белите писти, могат да ги намерят през уикендите или по време на ваканциите, когато емоциите на нощния живот озвучават планинските прелести.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Тонале