Част от ски зоната Via Lattea, Сестриере е италиански курорт, съществуващ от далечната 1930 г., когато се трансформира в ски курорт. Малкото алпийско градче често е домакин на световни шампионати по ски, като през 2006 г. записва в биографията си и домакинстване за старт на част от зимните олимпийски игри. Стратегическото географско местоположение на Сестриере – само на 17 км от границата с Франция, го прави привлекателен зимен курорт, тъй като туристите могат да се насладят на пистите и на двете държави.

Общата дължина на пистите във всички курортни зони, в която влиза и общата дължина на тези на Сестриере, е 400 км. Надморската височина варира от 2840 м до 1840 м и обуславя максимална денивелация 1000 м. Така е гарантирано наличието на стабилна снежна покривка, като в допълнителна гаранция функционират 90 машини за изкуствен сняг. По подобие на други ски курорти, Сестриере предлага най-голямо разнообразие от писти за средно напредналите – 118 на брой, 61 по-полегати писти за начинаещи и 42 писти за експерти. Системата от 92 лифта на Сестриере служи вярно на неговите посетители и откликва на всяка желана отправна точка. Към възможностите за практикуване на други спортове спадат 15 км писти за ски бягане, както и условия за нощно каране на ски.

Сестриере не е помисли за сноубордистите – за тях няма обособен парк и предназначени писти. Желаещите да практикуват точно този зимен спорт, трябва да се състезават със скиорите по основните писти. Като цяло зимната ски зона Via Lattea има условия за тях, но те не са особено подходящи за начинаещите в тази област. Сестриере оживява само през уикендите, когато жителите на Торино се насочват към курортното градче за разтоварване от напрежението на ежедневие. Те вдъхват живот на множеството ресторанти, кафенета и барове, както и на клубовете с жива музика.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Сестриере