Един от популярните зимни курорти на Италия представлява красива долина, разположена в центъра на Алпите и заобиколена от високи върхове, всеки подходящ за зимни приключения. Името му Вал Гардена и спецификациите му са добре познати сред професионалистите в зимните спортове, което говори за голямата му известност. Много отбори и състезатели избират именно неговите писти за тренировки за предстоящите състезания от международна величина, на които курорта понякога е и домакин. Италия просто се гордее със своя Вал Гардена.

Вал Гардена притежава изключително стратегическо географско местоположение, с което до голяма степен си печели доверието на туристи и спортисти. Става въпрос за факта, че за онези, на които разнообразието на пистите на Вал Гардена не им е достатъчно, няма нужда да сменят местото, а просто да попътуват малко до съседното планинско селище или до някой от близките курорти. За да увеличи примамливостта си, Вал Гардена осигурява достъп до всички писти в района на Доломитите на притежателите на ски карта.

Като говорим за писти, тук е мястото да охарактеризираме опциите за зимни спортове във Вал Гардена. Пистите на Вал Гардена заемат област с надморска височина от 3800 м до 810 м и гарантирана максимална денивелация 2030 м., а общата им дължина е 200 км. Пистите за ски бягане пък са с обща дължина 100 км. Най-голямо разнообразие курортната ски зона предлага за средно напредналите с примамливия брой от 53 писти. За експертите пък техния брой е 32. Очевидно най-малко предизвикателства има за начинаещите, тъй като те могат да се спускат само по една писта. Вал Гардена е на почит и сред сноубордистите. Тук тупти сърцето на един важен сноуборд парк, в които е обособен специален терен с препятствия. Класата и нивото на парка и съоръженията в него го правят идеално място за провеждане на международни шампионати.

Ако стихията ви не е карането на ски или акробатиките със сноуборд, то Вал Гардена е помислил и за вас. Зимният курорт предлага развлечения като планински преходи, спускане с шейна, ледено катерене, хокей, пързаляне и парапланеризъм. С две думи – няма да скучаете и ще се намери начин да забравите за живота извън бялата приказка във Вал Гардена.

Разпускането в края на деня е гарантирано, тъй като за вас ще се погрижат добре в хижите и ресторантите – хубава напитка, качествена храна и традиционна музика. Вал Гардена може да се похвали на своите посетители и със закрития си басейн и сауна.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Вал Гардена