Макар и да е малко алпийско градчето, разположено на надморска височина 1550 м, Мадона ди Кампильо очарова с големите събития, които се случват в пределите му. Този италиански зимен курорт е домакин на световни първенства по ски алпийски дисциплини, хокей и сноуборд. Правилно са казали хората – размерът не е от значение. Мадона ди Кампильо с малките си размери като град, печели мястото си на световната туристическа карта с големите си размери като зимен курорт, привличащ с разнообразните си писти от начинаещи до експерти в областта на зимните спортове. Освен това Мадона ди Кампильо е познат като рехабилитационен и балнеологичен център, тъй като тук има лековити извори.

Мадона ди Кампильо е „заграбил” една област с надморска височина от 2600 м до 1500 м, за да пръсне своите писти, като гарантираната максимална денивелация е 1100 м. Общата им дължина е 110 км, като най-дългата писта представлява 8 км от тази дължина. Надморската височина на пистите гарантира снежна покривка, но за едни 20 км от пистите се грижат 564 машини за изкуствен сняг.

Мадона ди Кампильо е подходящ зимен курорт най-вече за средно напредналите, които могат да се възползват от предизвикателствата на 13 писти. Своите първи стъпки в ските, начинаещите могат да направят определените за тях 17 писти, които се намират в специално обособена и отделена зона. За затвърждаване на уменията им или начални уроци в Мадона ди Кампильо функционира ски училище, което има на щат 150 инструктора. Лифтовете на курорта са 24 на брой и поддържат готовност да транспортират около 30000 души в час.

Мадона ди Кампильо не ограничава своята популярност само сред почитателите на ски дисциплините. Това е един изключително популярен курорт в Италия и в друго направление – сноуборда. Ursus Snow Park е специално обособено за нуждите и желанията на сноубордистите място в курорта. Тук достъп имат както напредналите, така и начинаещите, защото паркът е разделен на две зони. Освен по пистите, по-екстремните сноубордисти могат да се спускат и по необработени склонове. В пределите на сноуборд парка през 2001 г. се провежда световното първенство по сноуборд. За да бъде плътна снежната настилка в Ursus Snow Park, намиращ се на 2500 м надморска височина, освен природата, се грижат и машини за изкуствен сняг.

Посетителите на Мадона ди Кампильо имат шанс да проверят своята натренираност и издръжливост, като се включат в организираните планински преходи, ледено катерене или спускане с шейна, или просто да се позабавляват на пързалянето с кънки.

Нощният живот в Мадона ди Кампильо също е на ниво и той държи градчето будно и през нощта с партитата, които кипят в клубовете. За по-изтънчения вкус пък врати са отвори изискани барове и заведения.

Гласувай:
Рейтинг 4 от 1 гласували Ски курорт Мадона ди Кампильо