Вал ди Фаса е обширна курортна долина в централната част на Доломитите, леснодостъпна поради близостта си до основни комуникационни центрове. Тази италианска курортна зона е съставена от пет курортни градчета, конкуриращи се по излъчване и атмосфера – Моена, Поца ди Фаса, Каназей, Сорага и Виго ди Фаса.

Вал ди Фаса предоставя уникалната възможност да се достигне до всяка ски зона на Доломитите и да се „вкуси” предизвикателството на всяка една писта на планината. Курортната зона на Вал ди Фаса също има с какво да впечатли. Пистите заемат пояс с надморска височина от 2630 м до 1200 м, имат обща дължина 220 км и максимална денивелация 1190 м. Пистите за ски бягане са подходящи за всички скиори, тъй като предлагат различни вариации на дължина и трудност. Общата им дължина е 50 км. Качествената снежна покривка във Вал ди Фаса е гарантирана. Курортната зона е подходяща за начинаещи и средно напреднали. Първите имат шанса да се спускат на воля по 30 писти, а другите да се развихрят на 41 писти. Експертите могат да впечатлят с уменията, докато се спускат по една от 3-те писти, обработени за тях. Гарантирано ще е удоволствието на последните, ако вкусят от предизвикателствата на необработените терени.

Ако се говори за сноуборд, и там нещата седят по същия начин. Вал ди Фаса ще отговори на очакванията на начинаещите и средно напредналите в тази област. В курортната долина туптят сърцата на четири сноуборд парка, един от тях специално пригоден за начинаещите.

Тривиално, но не и за подценяване е включването в рекламата на Вал ди Фаса възможности за спортуване на ледено катерене, нощно каране, плуване, боулинг и хокей. Курортната долина предлага опции като възстановителни процедури и СПА, след които следват максимални забавления в местните ресторанти, барове, пъбове, клубове и дискотеки. За културното израстване на посетителите се предлага запознаване отблизо с уникалната култура и традиции в региона.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Вал ди Фаса