В сърцето на Алпите, на швейцарската граница, се е сгушил райският кът - един от най-големите зимни курорти в Италия, Ливиньо. Райски е защото предлага изключителни условия за ски по слънчевите склонове на Алпийска Ломбардия. Това му местоположение гарантира сняг и слънце през целия зимен сезон – от ноември до април. Ливиньо е град с изключително автентична атмосфера. Обликът му се дължи на чаровни дървени къщи и приказно изрисувани фасади, вплетени в умело съчетание със съвременна инфраструктура и неподправено италианско гостоприемство.

Ливиньо е разположен на 1816 м надморска височина, а тази на пистите му варира от 3000 м до 1800 м, като максималната денивелация е 1200 м. Общата им дължина е 110 км, като тези километри се достъпни благодарение на системата от 34 лифта с капацитет 46000 души на час. В курорта пистите за начинаещи наброяват 29, за средно напреднали – 37, а за експерти – 10. Като цяло Ливиньо е разделен на шест ски зони, в които дори и най-трудните писти са достъпни благодарение на кабинков лифт. Освен обработени писти, екстремните скиори могат да се спускат и по необработени терени, което да им гарантира прекрасни изживявания.

Сноубордистите също откриват рая в Ливиньо. Ниските цени и атмосферата им действат като магнит. Благодарение на седалков лифт те биват отведени до почти всяки писта, разположена на по-голяма надморска височина. Освен ски и сноуборд, Ливиньо предлага организирани разходки с кучешки впряг, пързаляне, зимни преходи и парапланеризъм.

Изключително предимство на този зимен център са заведенията, които разнообразяват и подсилват между спусканията. Музика, дори и танци, топли питиета, сладки приказки. Приятна почивка преди поредното предизвикателство. Вечер каталога на веселието предлага над 100 бара, няколко пъба и около 100 ресторанта. В хотелите, всеки решил да не се впусне в снежно приключение, може да се възползва например от закрит басейн, фитнес, някоя СПА процедура или игра на боулинг.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Ливиньо