Всеки уважаващ себе си професионалист или напреднал скиор задължително трябва да се спусне по красивите и предизвикателни писти на зимния френски курорт Валдизер (Val-d'Isère). Курортът се нарежда сред популярните места за посещение и от сноубордистите, тъй като предлага грандиозните 35000 кв.м сноуборд парк, който пък заслужено носи приза за един от най-големите паркове в света. В него функционира сноуборд училище, където всеки може да подобри своите способности. За лека почивка между спусканията пък врати са отворили зони за почивка с музика, барбекю и масички.

Слава на Валдизер му носи и домакинството на Световното първенство по ски алпийски дисциплини през 2009 г. Валдизер спокойно би могъл да се нарече целогодишен курорт, тъй като глетчера Pissaillas осигурява зимни емоции на желаещите да покарат ски през лятото.

Валдизер е пръснал пистите си на надморска височина от 3450 м до 1550 м, което от своя страна гарантира една максимална денивелация от 1900 м. Общата дължина на пистите на курорта е 300 км, а на тези за ски бягане – 44 км. Огромната ски зона на Валдизер предлага възможности за ски спускания на всеки – от начинаещ до експерт. Курортът разполага с една от най-модерните лифтови системи на Алпите, в която около 100 лифта потапят в разнообразието от полегатост и сложност на пистите около 65000 души на час.

Разнообразието на ски спортове и развлечения във Валдизер не се изчерпва само с каране на ски или сноуборд. Всеки посетител може да запише в биографията си след посещение на курорта разходка със снегоходки, ледено катерене, пързаляне, планински преходи с шейна, теглена от кучешки впряг или планински преходи.

За да си предпочитан зимен курорт, трябва да предлагаш широка гама от забавления на своите посетители. Валдизер е курорт, воден от тази максима и се е погрижил за развлеченията, комфорта, удобствата и разтоварването на всеки. Изморителния ден по склоновете на Алпите може да завърши с мощното избухване на някое парти, с шумен купон в някой клуб или бар, с чаша бира в някоя от бирариите или с прекрасна вечеря в някой от планинските ресторанти, за които обаче е хубаво да се направи предварителна резервация. Валдезер е известен по света и със своето апре-скито.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ски курорт Валдизер