Град Сао Пауло е разположен в Югоизточна Бразилия. Създаден е през 1554 г. от двамата мисионери Жузе де Анкиета и Мандел де Нубрега, които искали да християнизират местното население. През 17 и 18 в. много изследователи ,наречени бандейранти кръстосват новите земи на Южна Америка в търсене на злато и скъпоценни камъни. Така че именно благодарение на тези бандейранти Бразилия се разраства не само като територия , но става водеща страна в добива на злато и скъпоценни камъни. В знак на почит към тези хора и в град Сао Пауло има няколко паметника. В края на 19 в. Сао Пауло става център за износ на кафе през близкото пристанище Сантос. Тук започват да пристигат и много емигранти от Италия, Испания, Португалия, Япония и др. страни, привлечени от вечната мечта за по-добра печалба и по- добър живот.

В момента Сао Пауло наброява 11 млн. души и е най –големият град в Бразилия и в Южното полукълбо. Намира се на 400 км от Рио де Жанейро и на 1030 км от столицата Бразилия. Главната икономическа дейност на града сега е в сферата на услугите. Има голям брой банки юридически компании, интернационални компании и корпорации. Една от емблематичните забележителности на Сао Пауло е Юридическата школа Ларго Сан Франсиску, която сега е факултет към университета на града. Тази школа е създадена през 1828 г. от император Педро І заради увеличената потребност от адвокати и политици за страната.

Любопитен факт за града е че през него минава Тропика на Козирога. Валят много дъждове, температурите през цялата година са около 20-25С. Има голямо разнообразие от широколистни вечнозелени растения. Характерни за този огромен град са специалните автомобилни шосета, които осъществяват достъпа до различните краища на града. Сао Пауло е известен и с 400- те си вертолета, заради които в града има около 100 площадки за кацане. Различните националности и вероизповедания не пречат Сао Пауло да е един красив, подреден и икономически развит град.

Сред забележителностите на Сао Пауло са Музеят на изкуствата, готическата катедрала на Сао Пауло, мостът Октавиу Фриаш, някои от най-високите сгради в страната като Миранти ду Вали и Едифисиу Италия.

Гласувай:
Рейтинг 1 от 1 гласували Сао Пауло (Сау Паулу)