Град Бразилия е разположен на брега на изкуствено езеро. Построен е специално за да изпълнява функцията на столица на Бразилия, която е обявена за такава през 1960г. Строителството на този красив град продължава четири години - от 1956 до 1960г. Отличителен белег на града е, че гледан от въздуха има форма на самолет. Населението му е около 2,4 млн. души.

Част от емблематичните сгради на град Бразилия са - Национален университет, Национален театър, Официалната президентска резиденция Паласиу да Алворада, Националния конгрес. Най-впечатляваща сграда в града е катедралата с нейния удивителен архитектурен дизайн. Проектирана е от главния архитект на града Оскар Нимайер и представлява хиперболоидна конструкция, приличаща на две сключени за молитва ръце. В националния парк „Капада душ Веадейруш” могат да се видят най- интересните животни и растения, които съществуват в страната.

Езерото Параноа е известно място за упражнение на водни спортове. А Телевизионната кула е най- подходящо място за наблюдение на града. Международното летище „ Президент Ж. Кубичек”също е забележителност. Заради особената си архитектура и многото емблематични сгради, град Бразилия през 1987 г. е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Град Бразилия