Град Салвадор е разположен в Източна Бразилия на брега на Атлантически океан. Основан е през 1549 г. от португалски заселници, водени от Томе ди Соуза. Салвадор е и първата колониална столица на Бразилия. Сега той има население около 2,7 млн. души и е третият по големина град в страната след Сао Пауло и Рио де Жанейро. По настоящем е столица на щата Бая.

Характерна топографска особеност на Салвадор е скалният откос, разделящ града на горна част, където се намират жилищните квартали, и долна, където е търговската част. Двете части на селището са свързани с голям асансьор-Елевадор Ласерда, който е построен още през 1873г.

Салвадор е красив, гостоприемен и дружелюбен град, притежаващ голямо разнообразие от паметници на културата и музеи. Старинният градски център Пелориньо е съхранил много интересни сгради от 17-19 в. Една от тях е църквата „Носо Сеньор ду Розариу душ Претуш”. В нея се съхранява едноименното свещено изображение. Манастирът и църквата „Сао Франсишку”, катедралата са богато украсени постройки ,които датират от времето на пребиваването на португалското кралско семейство тук. От 1985 г. старинният център Пелориньо е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Заслужава да се види Гастрономическия музей. Местният карнавал предизвиква емоция и притежава собствен привкус. Плажовете и най вече тези на остров Итапарика, са истински рай.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Град Салвадор