Град Ресифе е разположен в североизточна Бразилия на устието на р.Беберибе върху група малки крайбрежни острови с манганови дървета на Атлантическия океан. Пресичан от много мостове,той наподобява италианската Венеция. Затова наричат Ресифе „Бразилската Венеция”.

Градът е основан през 1537 г. и в превод означава”риф”. Бил е важен център за износ на захарна тръстика. Сега Ресифе наброява около 1,6 млн. души, а в агломерация-3,6 млн. Най-красивият впечатляващ в цяла Бразилия Францискански манастир-„Златната капела”, смайва с разточителната си украса.Катедралата „ Сао Педро душ Клеригуш” е строена по модел на римската”Санта Мария Маджоре”. В крепостта „Синкто Понташ” е разположен градския музей. В града има още много музеи посветени на влакове, социология, керамика, военна история, борба за отмяна на робството и др. Трябва да се видят в Ресифе и красивите сгради на площад Марко Заро в стария град. В град Ресифе се провеждат и много фестивали Един от тях е фестивалът „Феста Жунина” , който продължава повече от две седмици с фойерверки ,големи огньове и фолклорни танци.

Ресифе е известен и с хубавите си плажове като „Боа Виагем”,”Кандеяш”,”Пиедаде” и”Пина”. Гмуркането на някой от многобройните рифове около града е незабравимо преживяване.

Гласувай:
Рейтинг 4 от 1 гласували Ресифе