Каракас е разположен в тясна планинска долина близо до Карибско море в северната част на страната. Отделен е от брега на морето с планинска верига. Столица е на Венецуела, Южна Америка. Градът е основан през 1567г. от испанския капитан Диего де Лосада. Сега наброява 3,2 млн. души.

През 20 в. Каракас се модернизира и става един от главните стопански центрове на Южна Америка, благодарение на петрола. От друга страна градът се пренаселва и се появява ярък контраст между бедни и богати.

В Каракас има много забележителности.В центъра на града се намира паметникът на националния герой Симон Боливар, който е роден в Каракас. Тук са разположени и други важни сгради,като Дворецът „Мира Флорес” или резиденцията на Президента на Републиката; Дворецът на правосъдието и др. В непосредствена близост са Пантеонът, Националната библиотека и Музеят на изящните изкуства.

Непременно трябва да се види катедралата в Каракас, която има интересна архитектура и изящна скулптурна фигура на върха на кулата. Парковете, градините и площадите в града, заемат важно място. Националният парк „Ел Авила” и великолепната сграда в колониален стил на Мусео дел Арте Колониал, са едни от интересните неща,които могат да се видят тук.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Каракас