Коро е едно от първите селища,основани от испанците във Венецуела. Намира се на 320 км от Каракас. Разположен е на провлак, свързващ полуостров Парагуана с континента. Наброява около 140 хил. души. Заради красивото си разположение и интересните архитектурни сгради, Коро е включен в списъка на ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство през 1993 г.

В Стария град има около 500 старинни сгради. Къщата със 100-те прозореца е красива колониална сграда, боядисана в червено и бяло. Впечатляващото в този град е,че по- голяма част от сградите са боядисани в ярко синьо, червено или жълто.

Заслужава да се разгледат и църквите-„Иглесия де Сан Франсиско” и „Иглесия де Сан Клементе”. Катедралата в Коро е най-старата запазена църква във Венецуела. В града има и музей на модерното изкуство.

Една от най-изненадващите забележителности за туристите е Парке Насионал Меданос Де Коро, който се намира извън града.След кратка разходка тук,те могат да се озоват сред истинска пустиня. На запад от Коро може да се посети Урумако - обект с древни каменелости.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Коро