Сантяго де Чили е разположен в подножието на Андите, на естествено защитен скалист Остров. Основан е от Педро де Валдивия през 1541 г. Столица е на Чили. Населението на Сантяго е около 5,5 млн. жители, а на градската агломерация е около 8 млн. Климатът на града е мек,средиземноморски,а лятото продължава от ноември до май. През зимата обаче столицата на Чили страда от образуващия се смог. Градът е най-големият икономически и културен център на страната. Има четири аерогари,голям жп възел и добра шосейна мрежа.

Сантяго е град, в който старата колониална архитектура е в съседство със свръх модерни небостъргачи. Старинният център на града, наречен Сентро Историко е много красив със старинните си сгради. Културният център на града се намира на левия бряг на р.Мапочо. Там се откриват художествени изложби, изнасят се концерти и др. А Сентро Културал Паласиое най-новото пространство,намиращо се в съседство с президентския дворец Ла Монеда.

В артистичния квартал Ластария се намират няколко чудесни музея,театри и книжарници. Хубаво е да се посети оперен спектакъл в Театро Мунисипал. Бившата испанска крепост Черо Санта Лусия е превърната в хълмиста градска градина с оплетени като лабиринт алеи.

Идвайки в Сантяго де Чили, непременно трябва да посетите районът Барио Белависта, разположен между р.Мапочо и хълма Сан Кристобал. Той е известен с бохемския си нощен живот,множество ресторанти и клубове.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Сантяго де Чили