Пакси е красив, гостоприемен и очарователен гръцки остров, който не се слави особено с красиви плажове или исторически забележителности, но успява да напълни местата за туристи през сезона на ваканциите. Може човек при избора си на дестинация да не е знаел какво точно го очаква на остров Пакси, но в края на ваканцията си остава впечатлен. Пакси притежава притегателна сила, с която привлича яхтсмените. Любовта към островчето Пакси се ражда след като човек се сблъска със запазената му природа. Източната част на Пакси е предимно обхваната от ниски хълмове и каменисти заливчета, а западната - от отвесни скали, обграждащи недостъпни заливчета и плажове. Столица и главно пристанище на остров Пакси е Гайос. Това е красиво и привлекателно крайбрежно градче, за привлекателния облик на който допринасят боядисаните в пастелни цветове къщи с червени покриви, кокетно накацали около крайбрежния площад.

Остров Пакси има още две крайбрежни селища, които са и курортни местенца. Лонгос е симпатично рибарско селище на северозапад, а Лака е разположен на живописен подковообразен залив на северното крайбрежие на остров Пакси.

На остров Пакси вътрешността е изключително примамлива за любителите на пешеходния туризъм. Туристите потъват в очарованието на гори от стари маслинови дървета, ферми и селца.

Антипакси е част от островната територия на Гърция и впечатлява с чудесни пясъчни заливчета и искрящо сини води. В сезона на ваканциите Антипакси е пренаселен, а плажовете му преливат от любители на слънчевите лъчи и кристални морски води. Остров Антипакси е достъпен с екскурзионни корабчета, които тръгват от остров Пакси. Един преход с такова корабче осигурява запомняща се разходка из някои от ай-вълнуващите пещери в района. Изключително интересна е арката на Трипитос на южния бряг на Пакси. Онези които искат да избягат от тълпата, могат да прекосят острова и да се уединят в някое тихо местенце на брега.

Етикети: Гръцки острови |
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Островите Пакси и Антипакси