Манила е столица на Филипините още от времето на испанското колониално владичество. Намира се на един от най-големите острови на Филипините-Лусон. Наброява около 1,6 млн. жители и е вторият по големина в страната.

Португалският мореплавател Магелан, плувайки под испански флаг, достига Филипините през 1521 г. Убит е тук в битка с друго местно племе. В стария град се намират повечето от исторически забележителности. Това са стари колониални сгради и църкви. Интересна е архитектурата на катедралата на Манила и църквата „Сан Агустин”. Музеят „Бахай Циной” също се намира в Стария град. Други музеи в Манила са:„Интрамурос-звук и светлина”, Манилският музей и Детският музей.

Разхождайки се по алеята „Бейуок”, туристът може да разгледа бароковата църква на Малате. Китайският квартал е място, където има уютни ресторанти, разноцветни магазини и изобилстващи пазари с храни. Църквата „Санта Крус”, намираща се в самия край на китайския квартал, е една от най-красивите барокови катедрали в Източното полукълбо.

Друга забележителност е дворецът Малакананг, който днес е превърнат в музей. Недалеч от двореца се намира църквата „Сан Себастиан”, която е построена изцяло от стомана.

Голямото архитектурно разнообразие в Манила се вижда от различните религиозни постройки-от синагогите и църквите в испански стил до хиндуиските храмове и джамии.

Етикети: Столици в Азия |
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Манила