Остров Брач

Информация | Kарта
seen
3021
facebook
Остров Брач

Най-високият остров, най-красивият адриатически плаж, някои от най-старите археологически местности. Това са само част от описанията, които биват прилагани когато стане дума за хърватския остров Брач, предлагащ редица възможности за незабравима почивка. Очите на посетителя ще преживее далматинския карстов пейзаж, сменяйки места с красиво поддържани маслинови насаждения. Остров Брач е най-големият остров в областта Далмация, и третият по големина в Адриатическо море.

Брач е остров, който крие миналото си погребано в пещери. В Копачина например могат да бъдат намерени останки от Каменната Ера, свидетелстващи за богатото минало на острова. Пещерата Дракония съдържа релефи, издълбани от монаси отшелници, които са използвали мястото за скривалище от турски хайки. И двете местности са открити за посетители и идеални за нови поколения, на които предстои да открият наследството на предшествениците. На остров Брач мощния отпечатък на католицизма е увековечен в 19-те римски църкви. За любителите на културния туризъм функционират музея на Наследството в град Шкрип, както и този на Доминиканския манстрир в Бол, в който се намира картина на Тинторето.

Остров Брач е туристическа дестинация, предлагащи доста атракции на посетителите си. Перла в короната на острова е Златни рат, или „Златният нос“. Това е символът, с който Брач е познат по цял свят. Почитатели на плуване или сърфа ще останат очаровани от възможностите на един от най-добрите хърватски плажове. За атракция е определено изживяването, което усеща човек, когато покори най-високата точка на Адриатика – връх Видова гора. В никакъв случай не трябва да се подминава уникалната местност Блака, която представлява комплекс от манастири на отшелници. Търсещите автентични преживявания ще са очаровани от древната атмосфера и усещане на градовете, където всяка сграда е била направена от известния брачки камък, който според слухове е използван за строежа на Белия Дом. Природният парк Сутиван пък е идеално място за пикник, където посетителите могат да се потопят в местната флора и фауна, както и да опитат домашно вино и кулинарни специалитети.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS