Европа >> Испания >> Барселона >> Зоологическата градина в Барселона

Зоологическата градина в Барселона

Информация | Kарта
seen
2933
facebook

Зоологическата градина на Барселона е една от най-големите, богатите и впечатляващи зоологически градини в света. Разполага с над 13 хектара от парка Цитадела. Зоологическата градина в Барселона е една великолепна вековна градина, която е дом на около 7500 животни от над 400 вида от целия свят.

Ако сте решили да посетите Барселона, задължително се насочете към старата част на Барселона, където в зелените едновековни градини на Парка на Цитаделата е разгърната Зоологическата градина на града. Тя е отворена през 1892 г. и днес земите й са дом на над 7 500 представители от 400 животински вида. В Зоологическата градина в Барселона предлага богата гама от местна флора, ежедневно шоу на делфините, както и възможността да се погали някои от обитателите й. На територията на зоологическата градина в Барселона има и всички необходими за доброто настроение атракции – заведения за хранене, кафенета, детски кътове, обиколка с пони и дори електрически влакчета. Изключително интересен факт за зоологическата градина в Барселона е това, че в нея е живеела единствената известна горила-албинос – Снежинка. Тя умира през 2003 г. на 39-годишна възраст.

Според статистиката Зоологическата градина в Барселона се посещава от повече от 1 милион души. Сред животинските видове, които се намират в зоопарка, са бозайници с изключително интересен представител - борнейският орангутан, птици, земноводни и влечуги. Специалните аквариуми на игуани и хамелеони са само част от многото атракции, на които човек може да се наслади, когато посети зоологическата градина в Барселона! Това, което прави впечатление в зоологическата градина в Барселона е как някои от животните, като например пауни и фазани, се разхождат спокойно. Други пък са затворени, но разполагат с доста простор, което от своя страна създава на моменти усещане в посетителите, че са на сафари. Друг голям плюс за зоопарка е, че е изложена любопитна информация за животните, като например дневното меню на различните птици и това доколко си приличат картините, рисувани от малки деца и от маймуни.

Зоологическата градина в Барселона е дом и на по-големи животни като гепарди, лъвове, снежни леопарди и дори жирафи. Несъмнено за любимец на посетителите е обявен Red Panda. Има и други фаворити като сладките пингвини, косатката или "Краля на джунглата". Независимо кой по какви животни си пада, зоопарка може да посрещне всякакви интереси. Това, което отличава Зоологическата градина в Барселона от всички останали в Испания е факта, че има открити заграждения, което позволява на посетителите да се докоснат почти до животните. Освен това зоопарка в Барселона разполага с бебе зоологическа градина, където децата могат да се запознаят с голямо разнообразие от животни.

Зоопарка в Барселона не е просто едни животни, хванати в клетка, за да бъдат показвани, дразнени, хранени от хората. Зоологическата градина в Барселона е нещо повече от това – тя се гордее със своите хуманните съоръжения и местообитания, които тя предоставя за животните. Зоопарка приема присърце своята социална отговорност сериозно и участва в редица програми за повишаване на осведомеността на европейските и международните застрашени видове. Тя също така насърчава програми за опазване, като същевременно предлага подкрепа за университетите и изследователи от цял свят.

Зоологическата градина в Барселона е лесно достъпна както от Metro L4 (Ciutadella - Vila Olimpica стоп) и Metro L1 (Триумфалната арка стоп). Зоопаркът е през зимата е сработно време от 10:00 ч. до 17:00 часа, а през лятото до 19:30. Официалният уебсайт на Зоологическата градина в Барселона е www.zoobarcelona.com

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS