Паркът на нациите е разположен непосредствено до работещите докове на Лисабон и е построен за Експо 98. Той е чудесно място за отдих и разходка по брега на р. Тежу. Океанариума е най-интересната сграда в парка. Направена е от стъкло и стомана и до нея се стига по двуетажен мост. Централният резервоар на Океанариума е голям колкото четири олимпийски басейна. Тук са събрани водни обитатели от най-различни екосистеми. Освен централния резервоар има и по-малки такива с невидими акрилни стени между тях. Така се добива впечатлението, че животните плуват всички заедно. В Океанариума има около 25000 вида морски животни.

Португалският павилион от изложението е проектиран от Алваро Сиза Виейра и е поразяващ с извития си надолу висящ покрив. Сега тук се помещават правителствени канцеларии, а в Павилиона на знанието се помещава Музей на науката и технологията.

Другата забележителност от изложението в парка, е високата 140 м кула“ Васко де Гама“. Гледката от върха й е великолепна. Има кабинкова въжена линия,която превозва хора от единия до другия край на парка. Освен това разхождайки се из огромния Парк на нациите, няма как да не се види и Мостът на Васко де Гама над р.Тежу, дълъг 16 км.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Паркът на нациите