Полуостров Анкон е разположен в южната част на Централна Куба. Тънката ивица земя, простираща се на 8 км в тихите води на Карибите, сякаш е прегърнала залива Касилда, който привлича както гмуркачи, така и водолази. Покрит предимно с нискостеблени треви и храсти, самият полуостров Анкон е все още непокътнат, но се слави с няколко примамливи плажа. Един от тях е до рибарското селище Ла Бока, което предлага прекрасни малки, спокойни плажове. Те  отстоят само на 8 км от Тринидад и тук човек може да се наслади на кристалночистите води и гледката към планината Сиера дел Ескамбрей.

До плажа на Ла Бока може да се стигне с велосипед под наем, автобус или такси от Тринидад. Много от местните хора също идват тук през почивните дни, за да се порадват на тюркоазените синьо-зелени води на Карибско море. Мястото е толкова дивно, че сякаш времето е спряло. Но един сандвич в личния багаж би бил допълнение към хубавата обстановка.

На 3 км от Ла Бока е Къщата-музей на Алберто Делгадо, където има експонати и документи за привържениците на Кастро, убити по време на контрареволюционната борба.

Фермата Финка Долорес, близо до Ла Бока предлага конна езда, фолклорни представления и боеве с петли, които са най-голямата атракция във фермата. В Куба боевете с петли са дългогодишна традиция и много мъже отглеждат бойни петли даже и за износ. Петлите достигат бойна възраст на осем месеца. Гребените и обеците на петлите се остраняват, а преди състезанието краката и коремите им се оскубват и се масажират с ром. Освен това краката на петлите са оборудвани със специални шпори. Боевете между петлите се водят до смърт, което често е ужасяващо за туристите и обикновено се харесва повече на мъжкото съсловие от присъстващите.

Плая Анкон е плаж на разстояние 18 км от Тринидад. Дълъг около 3 км, той е един от най-хубавите плажове на Карибите в тази екзотична страна. Тук са създадени перфектни условия за гмуркане с шнорхел и акваланг.

Кораловите рифове по това южно крайбрежие са нещо изключително красиво. В рифа Кайо Бланко де Касилда се намира най-голямата колония от черни корали в Куба. На плажната ивица растат палми, но има и чадъри, покрити с палмови листа. Шезлонгите под тях предполагат едно приятно пребиваване на това място с изключителни залези.

Хотелите на Плая Анкон са само няколко на брой-хотел Ancon и хотел Brisas Trinidad .  Те предлагат гмуркане и ветроходство, а хотел Marina Marlin-сафари до Кайо Бланко. Заради големия интерес към този дивен плаж, тук се строят още няколко хотела.

До Плая Анкон има автобуси и таксита от Тринидад.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Анкон