Освен диви места за къмпингуване, нашето Черноморие се гордее и с цивилизовани такива. Сред тях изпъква намиращият се на 2,5 км северно от Царево и на 2,5 км южно от Лозенец къмпинг Арапя, живописно разположен в един залив, отличаващ се с кристалните си и плитки води – идеални условия за безопасно къпане. Къмпинг Арапя е разположен в близост до три от национални природни резервата на България, намиращи се по устията на реките Ропотамо, Велека и Резовска.

Борови и широколистни гори внушително прегръщат залива, като предлагат идеални условия и терен за палатков лагер. Скалите, които са накацали по крайбрежието, са изключително красиви, а гледката на разбиващата се в тях вода не може да се сравни с нищо. На тези места могат да бъдат видени рибари, които опитват късмета си за добър улов.

Освен за търсещи спокойствието хора, къмпинг Арапя е идеално място и за търсачите на силни усещания - любителите на сърф, яхтинг, морски риболов и гмуркане. Това е чудно място сред природата, където човек може да се отърси от ежедневния стрес и да се наслади на лятната си ваканция.

Къмпинг Арапя изпъква на картата на къмпингите в България през 60-те години на ХХ век и от тогава не спира да е мечтано място за отдих на много туристи. За определен период от време къмпингът бива наричан Българка, но по-късно е върнато оригиналното му име Арапя. И до днес къмпинг Арапя е основно предпочитан от полски, чешки и български туристи. В началото на XXI век на територията на къмпинга стартира хаотично застрояване без изграждане на подходяща инфраструтура.

Условно хубавият плаж на Арапя се дели на три части – малък плаж, прилежащ към северната част на залива, по-голям в южната част на къмпинга, и трета част - миден залив.

Къмпинг Арапя е снабден с всички необходими комуникации. За удобство на къмпингуващите врати са отворили търговски обекти, заведения, водолазно училище, детска площадка и други. Заради изградената малка детска площадка, плитките води и добрата видимост, на къмпинг Арапя могат да бъдат видяни много деца. Плажът на къмпинга разполага с платена зона с чадъри и шезлонги, както и голяма свободна зона.

Къмпинг Арапя е място, което е готово да приеме гости с различни изисквания, желания и претенции. За по-претенциозните гости на Арапя са построени нови и луксозни хотели, а за тези, които искат да прекарат ваканцията си в уединение и откъсване от ежедневните удобства, къмпинг Арапя предлага възможност за къмпингуване в каравана, палатка и различни категории бунгала.

В къмпинг Арапя за посетителите е осигурен платен паркинг, където таксата е само 2 лв. за целия ден. Ако спокойствието и тишината са дошли вповече и на човек му се прииска да е сред повече хора и динамика, курорти като Китен, Царево и Приморско са подходящи за посещение. Къмпинг Арапя е достъпен и с маршрутка, която тръгва на всеки 15 минути от Царево.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Арапя