За онези, които все още държат на почивка по българското Черноморие и предпочитат тя да не е в някой комерсиален хотел, то няма може би по-подходящо място от Международният младежки център край Приморско. ММЦ Приморско е един кът с невероятен чар, място с история и известно с организираните в близкото минало международни лагери, откъдето идва и името му.

Международният младежки център Приморско е малко курортно селище, сгушено в залив, по пътя между градовете Китен и Приморско. Част от ММЦ Приморско е защитена територия, където могат да се видят характерните за Южното Черноморие пясъчни дюни. Река Дяволската разделя ММЦ Приморско от град Приморско, а на юг вековна гора го отделя от град Китен. Тъй като ММЦ Приморско е разположен в залив, морето в комплекса е плитко, а морската вода - чиста и топла. Комплексът разполага с различни възможности за летен отдих, хотели, вили, бунгала, ресторанти и питейни заведения, както и с обширен плаж. Условията в ММЦ Приморско са идеални – всичко е скоро ремонтирано и всяко бунгало представлява малка боксониера, но с екстри като климатик, хладилник и телевизор.

Морето в този край е невероятно. Няма да се настъпите нито един камък, а водата почти през цялото лято е бистра, като за щастие дори рядко се срещат „плаващи боклуци” в нея. На този плаж човек спокойно може да си сложи кърпата и чадъра, където пожелае.

Плажната ивица на ММЦ Приморско е перлата в короната на комплекса. Тя е широка и със ситен златист пясък. На този плаж може да си видят изчезващите вече пясъчни дюни. Притегателната й сила се дължи на факта, че на нея има достатъчно място за всички туристи. На плажа има няколко капанчета, които предлагат различни видове риби. Няма обособен паркинг, но колите спират на пътя до плажната ивица. Плажната ивица е много добре поддържана и се почиства редовно от битовите отпадъци. Плажът е изключително подходящ за деца, които дори да си играят по-навътре, родитлите няма да се притесняват. Но за спокойствие на плажуващите, плажът е охраняем и има назначени спасители, които се грижат за реда и безопасността.

Освен човек да събира тен на плажа, може да практикува гмуркане или други водни спортове, както и покара водно колело. Пясъкът на плажа на ММЦ Приморско пък предлага възможности за игра на плажен волейбол, фризби или футбол. Помислено е за всичко - за удобство на плажуващите са отворени приятни заведения, където се предлагат вкусни ястия и разхлаждащи напитки. От тях се откриват страхотно живописно гледки към Китен и Приморско.

ММЦ Приморско е по-подходящ за хора с коли, особено ако са взели децата си със себе си. Околностите на ММЦ Приморско са район, в който има много за разглеждане. Например река Ропотамо е резервата със същото име, намиращ се на около 5 километра от комплекса. Сред забележителностите силно се открояват Змийският остров и блатото Аркутино. Любителите на историята задължително ще се насочат към Тракийското селище “Беглик Таш”, чиито разкопки започват през 2003 г. Фотографите пък биха запечатали спомен от разходката си със снимка при скалното образувание “Лъвската глава”, което много наподобява глава на Царя на животните.

До ММЦ Приморско може да се стигне както пеша,така и с кола. С кола предвиждането не отнема повече от 5 минути, тръгвайки от Приморско. Вървейки пеша по плажната ивица се стига за около 20 минути.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Приморско