Северният плаж на Китен, познат още под името Атлиман, е отличен плаж с  прекрасни условия за релакс и почивка за туристите. Плажът се намира се в северната част на града и е изключително красив, с прекрасен ситен златист пясък и синя, топла морска вода. Северният плаж на Китен е заобиколен от приввличаща гориста флора. Атлиман, Северният плаж на Китен, е сред комерсиалните плажове, чиято плажна ивица разбираемо е отдадена на концесия, което допринася за поддържането й в отлично състояние и разбираемо, се охранява от плажни спасители.

На разположение на плажуващите плаж Атлиман предлага чадъри и шезлонги под наем. Но плажуващите не бива да се притесняват - на тяхно разположение има и свободно пространство, на което не е нужно да се плаща. Като всеки модерен и съвременен плаж, и Северния плаж на Китен има осигурени плажни атракции за летовниците като например водни спортове, плажен волейбол и футбол. На северния плаж на Китен е помислено и за най-малките - за тяхното забавление е поставен голям батут на самия бряг на морето.

Северният плаж на Китен - Атлиман, е изключителен живописен и внушителен плаж. За да се подсили неговото очарование природата се е погрижила добре – той е заобиколен от красиви скални масиви, в които на места са се оформили малки заливчета с кристална, чистя и отразяваща небето вода. Дължината на плаж Атлиман достига до 2 км, като цялата площ се равнява на 80 000 кв.м. Морското дъно на този плаж в Китен е полегато, а водата е сравнително спокойна. Тези фактори правят морето тук подходящо за къпане на деца и хора, които не умеят да плуват добре.

Северният плаж на Китен е добре да бъде посещаван рано сутрин докато все още не се е пренаселил. Плажната му ивица е приютила няколко заведения и ресторанти, които работят през летния сезон и са чудесни за почивка край морето. Едното от тях е доста старо и се нарича Зангадор. През деня работи като обикновено заведение, а вечерта се превръща в страхотна дискотека.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Атлиман