Европа >> България >> Плажове >> Нестинарка

Нестинарка

Информация | Kарта
seen
128
facebook

Къмпинг Нестинарка, кацнал на Южното крайбрежие на Черно море и сгушен в малък залив, се намира на 3 км. на юг от град Царево, недалеч от нос Рохи. Също като къмпинг Оазис, в миналото къмпинг Нестинарка е бил доста голям и много посещаван. Все още могат да се видят запазени части от почивните станции и бунгалата. Днес къмпинг Нестинарка не е просто място за летуване, това е шедьовър от внушителното съчетание на планина, плаж, море и спираща дъха природа. Място с обаяние и чар, които омагьосват постителите и ги примамват да се връщат пак и пак. Освен плаж и море, в района на къмпинг Нестинарка е наситено с природни и исторически забележителности, което си е още една причина човек да избере тази дестинация за своята лятна почивка. Вече е разбираемо защо къмпинг Нестинарка е едно от най-популярните сред любителите на къмпингуването и излета с палатки места в област Бургас.

Плаж Нестинарка, със своите дължина 550 метра и ширина 90 метра, заема челно място в класацията за най-големи плажове в близост до град Царево. Плажът се простира в южната част на града, в близост до квартал Василико. Несъмнено плаж Нестинарка е хубав и голям, плажната му ивица епросторна и  голяма, с което се осигурява на всеки плажуващ място да се настани необезпокояван. Освен това плаж Нестинарка е охраняем и е много подходящ за децата. На този плаж морското дъно е покрито с пясък, а липсата на скали спомага хората да се насладят на едно приятно плуване. На плаж Нестинарка за първи път стартира процесът по издигането на нови хотели около град Царево. Днес, непосредствено до самия бряг, се издигат внушителните сгради на Serenity Bay Beach Club и Реджина Маре. Хотелите имат свои чадъри и шезлонги на плажната ивица, но това не трябва да притеснява никого, защото достъпът до плаж Нестинарка е свободен и хората могат да плажуват без да плащат за тези екстри. На плажа има доста забавления като например джетове и водни колела, както и други водни атракции, които обаче могат да се ползват само срещу заплащане.

Настаняването в къмпинг Нестинарка е в бунгала или в палатки. За онези, които обаче търсят лукса на хотелската стая, Царево и съседните летни курорти изобилстват от хотели. Хотел „Царево” е един от тях. Слави се с многообразието от атракции за туристите и прекрасните си пейзажи и красиви скали.

Районът около къмпинг Нестинарка е особено подходящ и за туризъм. Предлаганата обиколка с корабче по река Ропотамо осигурява на туристите близка среща с дивата природа, а екскурзия до Беглик Таш разкрива завесата на една от майсторските творби на природата.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
25 °C | ясно небе

Вятър: 6.2 m/s

Влажност: 57 %

Атмосферно налягане: 1012 hpa

Облачност: 0 %

google RSS