Местност Паша дере е територия, която влиза в списъка с природни бижута на България. Местността влиза в границите на Варненска област и се намира близко до един от кварталите на Варна - „Галата“. Слави се с обширни и чисти плажове, с прекрасната си дива природа, незасегната от туристическия бизнес, както и с липсата на урбанизация - тъй като Паша Дере е определен за природна забележителност и защитена територия, на брега няма изградени хотели и заведения. Паша Дере е любимо място на ценители на природата и на почитателите на къмпингуването под небето. Паша дере, заради своята отдалеченост от цивилизацията, има и обособен нудистки плаж.

Паша дере се пада последният плаж южно от Варна и се намира в близост до южната вилна зона "Боровец". До плажа на Паша Дере отвежда път, който е разклонение от главния път за Бургас. Независимо, че е страшно тесен и е "черен" в последния си километър, до плажа може да се стигне и с лека кола. По пътя към Паша дере се редуват плажовете на кв. Аспарухово, на кв. Галата, местността Фичоза и хижа „Черноморец“. Независимо, че плажът е популярен повече сред местните, не липсват и посетителите от други краища на България, дошли да прекарат една незабравима лятна почивка.

Заради нарастващата си популярност, плажът на Паша Дере приема все повече хора, дошли да разпуснат на едно спокойно местенце. Плажната ивица не е засегната от "лапите на бизнеса и стрителството". Морето на този плаж е изключително чисто и богато на морски видове. Плажът е неохраняем и в близост няма ресторанти и магазини. Поради тази причина плажуващите не бива да забравят да си носят чадър, вода и храна.

Като цяло плажът на Паша дере е перфектен за едно спокойна почивка край морето със семейството или с приятна компания. Дните ще преминават в излежаване на плажа, наслаждаване на впечатляващите пейзажи и прекрасното време. Намиращата се до плажа прохладната гора осигурява територията, на която повечето туристи разпъват палатките си, особено ако са решили да оставан по-дълъг период от време. Не са малко и хората, които разполагат тук своите каравани.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Паша дере