Ваканционно селище Елените e курорт по южното Българско Черноморие. На картата може да бъде намерен на 40 километра от град Бургас и на 10 километра от град Варна. Освен това Елените се намира в близост до популярния ни летен курорт Слънчев бряг, като заради тази близост почивката в Елените е гаранция за време, изпълнено с невероятни моменти и незабравими емоции. Погледнато не от географска гледна точка, за комплекс Елените се казва, че има уникално живописно местоположение, защото се намира точно там, където морският благ е гален от южните склонове на Стара планина.

Известен със спокойствие, свеж въздух и истински чар, комплекс Елените заслужено се е прочул като луксозен летен курорт, разполагащ с модерна курортна база и възможности за практикуване на над двадесет вида спорт. В светлата част на денонощието хората се отдават на блажена почивка на морския бряг в Елените, а вечер се потапят в забавления в баровете и дискотеките на Слънчев бряг. Най-голям процент посетители се пада на българските летовници с големи финансови възможности и на чуждестранните туристи.

До 1985 г. Елените е бил малък курортен комплекс, но в наши дни той вече е неразделна част от Българската Ривиера. Хотелите в курортното селище са построени така, че да се намират само на няколко метра от самото море. Присвоени са им само 4 или 5 звезди, очароват с различната си архитектура и се отличават с атрактивният си външен вид.

Селище Елените, което представлява комплекс от затворен тип, е сгушено в тих залив, който впечатлява с голям плаж и много зеленина. Именно те дават предимства на курорта да се определя като подходяща локация за еко-почивка, с много условия за спорт и забавления. Едно от основните неща, с което Елените се различава от другите ни летни курорти, е заобикалящата го буйната зеленина и нестихващият стремеж да се опази тази природа, а не да се превърне в свободен терен за издигане на поредния съвременен хотел. Като допълнение към натуралните зелени кътчета, са изградени големи градини и паркове - идеални места за отдих, почивка и разходка.

Още в самото начало проектът за  изграждане на ваканционно селище Елените е посочвал то да бъде построено около прекрасния плаж Елените, и да представлява комплекс от дву- и три-етажни сгради, които в наши дни вече са изместени от нови хотели и елитни вили. Самият плаж Елените се намира на 45 километра от град Бургас и на 7 километра северно от Слънчев бряг. Магнетичността си Елените дължи на очароващата с чистотата си плажна ивица. Плаж Елените е доста обширен и има обща дължина до 800 метра. Морската вода тук е кристално чиста, добре поддържана и предлагаща страхотни условия за водни спортове, сред които сърф, подводно гмуркане, водно колело, банан, джет, банан и други. Плажната ивица на плаж Елените разбиираемо е охраняема, ежедневно много старателно поддържана, с много чадъри и шезлонги, които свободно могат да се използват от гостите на хотелите в курорта.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Елените