Европа >> България >> Плажове >> Плаж Ахтопол

Плаж Ахтопол

Информация | Kарта
seen
125
facebook

За тези, които не знаят, град Ахтопол е сред малкото останали незастроени и неурбанизирани селища по южното Черноморие на нашата красива България. Град Ахтопол принадлежи към територията на Природен парк "Странджа", което си е своеобразна гаранция, че човек може да разгледа интересни природни забележителности в околностите и ще се наслаждава на неподозирана близост с красивата ни природа. Плажът в Ахтопол пък е доказателство за това, че в България все още има места, които едновременно предлагат туристите всички съвременни удобства и са приветливи и чисти. Говорейки за удобства, трябва да кажем, че по брега има съблекални, душове, шезлонги и платени чадъри. По плажната алея пък врати са отворили ресторанти и барове, които работят и през деня, и през нощта. В Ахтопол е помислено за всички, като се предлагат възможности за водни спортове и забавления като водни ски, джетове, водни колела и др.

Град Ахтопол, като ваканционно селище, е изключително подходящ за семейства с деца, чиято цел е да се потопят в неподозирана наслада от приятната плажна обстановка и спокойната атмосфера. Просто Ахтопол е едно място, където всеки турист може да осъществи всичките си мечти за една почивка на морето.

Време е да разгледаме по-подробно плажа на Ахтопол. Централният плаж на града е с една от най-уникалните плажни ивици на юг от Бургас. Морето на това място е спокойно и тихо, като дълбочината се увеличава плавно. По дъното му има места, които са покрити с обли малки камъни, които правят вървенето по него меко казано неудобно.Водата пък е бистра и чиста. Клииматичните условия, обусловени от топлото и меко време, осигуряват благоприятен период за къпане в морето от май до октомври.

Ахтополският плаж, със своята дължина от 3 километра, се нарежда сред най-дългите плажове в община Царево. Намира се в северната част на града и на част от него е разположен къмпин „Делфин“. Ширината на плажната ивица в различните си участъци варира между 10 и 100 метра. Плажът в Ахтопол е покрит с фин златен пясък. Плажът разполага с безплатен паркинг. Плажът в Ахтопол се охранява ежедневно от спасители и е безопасно място за деца.

Плажната ивица на централния плаж в Ахтопол е голяма, изцяло обезопасена и осъвременена, с изградени тоалетни, душове и медицински пунктове. За удобство на туристите са поставени шезлонги и чадъри, но има и свободни зони.  Плажът на Ахтопол определено е много подходящ за любителите на сърф и бодиборд. Също така човек спокойно може да покара водно колело, без да бъде обезпокояван от преминаващи джетове и високоскоростни моторни лодки.

Посетителите на Ахтопол не трябва да се притесняват дали ще скучаят и дали ще се отегчат от еднообразие. Това е невъзможно, тъй като около Ахтопол има невероятни плажове и природни шедьоври. В близост до Ахтопол се намира устието на река Велека и чудното селце Синеморец. Синеморец е популярен със своите удивителни плажове. Уникалността им се дължи на факта, че все още не са застроени и са много подходящи за гмуркане и опознаване красотите на морското дъно. Така например на 5 км. от град Ахтопол се намира най-уникалният плаж от цялото ни южно Черноморие - плажът на устието на река Велека. Освен това на 7 км. от Ахтопол е плаж Бутамята, който е описван като незабравимо място приветстващо с лек морски бриз и галещи слънчеви лъчи.Добавяме още един морски рай - на 7,5 км от Ахтопол отстои плаж Липите - още едно диво кътче от всички красиви заливи около Ахтопол. На 10 км. е плаж Силистар - уникално и недокоснато от човешката ръка място.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
25 °C | ясно небе

Вятър: 6.2 m/s

Влажност: 57 %

Атмосферно налягане: 1012 hpa

Облачност: 0 %

google RSS