Крайморие е едновременно малко курортно селце и бургаски квартал. Крайморие е сгушено в запомнящият се със своята красота залив Ченгене скеле. Крайморие притежава неповторимо местоположение, защото районът изобилства от природни забележителности, които спадат към териториите на защитените зони Ченгене скеле, Пода и Узунгерен. Посетителите на това райско кътче имат неповторимата възможност да се наслаждават едновременно на умопомрачителната красота на Странджа планина и на чудния плаж на Черно море.

Плаж Крайморие се намира в едноименния квартал на град Бургас и също може да бъде открит в залива Ченгене скеле. Плаж Крайморие е спокоен и тих, като източниците на шум - заведения за хранене, къмпинг, барове, семейни хотели и магазини се намират в околностите му. Плаж Крайморие разполага с безплатен паркинг.

Плажът на Крайморие впечатлява туристите най-вече със своя пясък – без камъни, мек и златист. Морското дъно на плаж Крайморие е полегато и без резки промени в дълбочината. Плажната му ивица е тясна и дълга, морската вода е плитка. Една част от плажната ивица е охраняема и на нея могат да бъдат наеми чадъри и шезлонги срещу заплащане.

Макар и да се получи повторение, отново ще кажем, че плаж Крайморие е това, което омагьосва най-много туристите. Тъй като плаж Крайморие е спокоен и тих, той се посещава най-вече от семейства с деца.

Ако решите да си направите екскурзия, то ви препоръчваме да отскочите до Бургас, Несебър или Созопол. В Созопол можете да разгледате множество останки на антични сгради, стари църкви и крепостните стени, които са предпазвали древните селища в миналото. В Бургас може да намерите прохлада в Морската градинада, да се разходите из центъра или да отпочинете в някое плажно заведение.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Крайморие