През последните години град Обзор набира все по-широка популярност сред посещаващите България чуждестранни туристи. Една от причините за това е, че градът се развива доста динамично, като с бърз темп се построиха луксозни хотели, изпъкващи с предлаганите на своите посетители удобства. Обзор осигурява на своите гостуващи възможността да се наслаждят на неповторимо усещане за релакс, спокойствие и пълноценна почивка. От друга страна свежия въздух, зеленината и умопомрачителните гледки, правят Обзор уникален курорт. Дъбовите и букови гори, както и носещата се миризма на цъфнали липи, действат особено успокояващо и подсилват чувството за близост с природата. В Обзор е помислено за почти всичко, затова и не липсват условия за водни спортове като гмуркане, каране на сърф, разходка с лодка, както и за плажен футбол и волейбол.

Несъмнено сред най-посещаваните и атрактивни места в курортното градче Обзор изпъква неговият плаж. Той се отличава с наистина огромна плажна ивица – дължината й е над 10 км, а ширината варира в диапазона 20 м - 60 м. Плажната ивица на плажа на Обзор е покрита със златист, мек и фин пясък, който гали краката, докато човек се резхожда по него.  Важно е да се каже, че плажът е охраняем за по-голямо спокойствие на плажуващите. Морето тук е прекрасно - водата е чиста и плитка и е подходяща за къпане дори и от деца.

Освен, че е чисто и привлича с това, плажът в Обзор привлича и с предлаганите плажни атракциони. Освен това има работещи заведения за храна и студени напитки. Не бива да подминаваме факта, че посетителите могат да си наемат чадъри и шезлонги. Все пак за онези, които не желаят да заплащат за тези удобства, има свободна зона, където могат да се настанятт със собствените си плажни принадлежности. По алеята на плажа има примамливи заведения, които могат да бъдат посетени и през деня, и през нощта.

Освен за летуване, плажът в Обзор има и друго предназначение. Той се превръща в сцена на чуждестранни и български групи, решили да изнесат свои концерти или да вземат участие в провежданите музикални фестивали. За популярноста на Обзор като туристическа дестинация голяма роля играе близостта му с някои от шумните ни и големи курорти като Несебър, Слънчев бряг и Бургас. 

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Обзор