Харманите

Информация | Kарта
seen
117
facebook

Плаж Харманите, намиращ се по посока Каваците в югоизточната част на град Созопол, има притегателната сила всяка година да привлича към златистите си земи български и чуждестранни туристи, просто защото притежава всички условия за пълноценна почивка. Като например шезлонги и чадъри, свободна зона, грижи на квалифицирани медицински лица и спасители. Многобройните малки ресторанти около плажа предлагат вкусна храна и бързо обслужване. Плаж Харманите е привлекателен, защото входът му е безплатен, а чадърите и шезлонгите, макар и платени, са на ниски и достъпни цени. Но ако летовниците все пак не желаят да ползват такива принадлежности, могат да се насочат към двата края на плажа, където да разположат своите такива.

Разположен в новата част на град Созопол, плаж Харманите е по-широк и по-дълъг от Централния плаж. Той е по-големият /14280 кв.м./, по-удобния и един от най-модерните плажове по Българското Черноморието. Плажът е приютил достатъчен брой заведения и дискотеки, които да осигурят нощните емоции и забавления, много и различни водни атракции, фин и златист пясък, красиви дюни, широка и дълга и плажна ивица, синя, спокойна и кристална вода. Може би не би било учудващо за никой, че плаж Харманите е носител на престижната награда Син флаг на Европейския съюз. Освен за млади хора, плаж Харманите е много подходящ и за семейства с деца, защото само на метри от плажната му ивица са издигнати къщи под наем и семейни хотели.

Сред атракциите, от които човек може да се възползва на плаж Харманите, са водни колела, джтове, банани, водни ски, разходи с корабче в морето и т.н. Едно е сигурно - ще останат хубави спомени.

Избрали Созопол за дестинация за лятна почивка, туристите могат да бъдат сигурни, че няма да прекарат времето си само на плажа или по заведения и дискотеки. Причината се корени във факта, че районът около Созопол предлага уникалната възможност за разглеждане на едни от най-популярните забележителности на България - скалното образувание „Скална глава”, тракийското селище Беклик Таш, резерват Ропотамо, както и плаж Силистар.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
30 °C | ясно небе

Вятър: 7.2 m/s

Влажност: 62 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS