Поморие е град в България, който изпъква със своята богата история и невероятно географско местоположение, което го позционира в близост до паметници на културата и древни селища като Созопол и Несебър. По този начин градът осигурява на своите гости отлични предпоставки да се насладят на "бижутата" на тези живописни градчетада и да се потопят в атмосферата на отминалите епохи. Близостта на Поморие до Слънчев бряг - най-модерният ни курорт, позволява на гостите на града да се потопят в динамиката на нощния живот.

Като дестинация за лятна почивка, Поморие предлага възможности за настаняване или в квартири, или в хотели с различен брой звезди, намиращи в близост до плажа. Тъй като през последните години Поморие се прверъща във все по-популярна туристическа дестинация, броят на посетители на града също се увеличива значително. В Поморие се предлагат чудесни условия за балнеолечение с лековита черна кал и това привлича целогодишно хора, дошли тук, за да получат своите заслужени дни лечение на заболявания и болежки, както и почивка. Топлото време и мекият климат благоприятстват плажните бани да са от май до септември, заради което летният сезон тук продължава доста дълго.

Град Поморие притежава хубава и голяма плажна ивица, която е посещавана от български и чуждестранни туристи. Централният плаж на града е една от перлите му и е доста посещавано място. През лятния сезон тя е изпълнена с хора, дошли да събират тен и да отмарят пълноценно. Плажната ивица на централния плаж на град Поморие е с дължина 5 км. и ширина около 30 м. На централния плаж на Поморие едната част на плажа е покрита с черен пясък, а другата има златист цвят. Характерно за плажната ивица е, че пясъкът е едър и е с тъмен цвят, което се дължи на високото съдържание на манган и желязо. Заради тъмния си цвят, пясъкът се загрява много бързо, което помага на плажуващите по-бърз начин за придобивате на бронзов тен.

Централният плаж на Поморие има плажна ивица, която притежава охраняеми и неохраняеми зони. Охраняемите зони разбираемо са по-добре поддържани, по-почистени, подредени и уредени.

Централният плаж на Поморие се намира в голяма близост до басейните луга и лечебна кал, което е още една причина това място да има такава притегателна сила за туристите.

Като любими занимания на туристите могат да се посочат излежаването на шезлонг с книга и разхлаждаща напитка в ръка, разходи из необятната синя ширсъбирането на слънчев тен, карането на джет или водно колело и други.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Поморие