Европа >> България >> Плажове >> Попски плаж

Попски плаж

Информация | Kарта
seen
104
facebook

Курортното българско градче Царево е се слави като много красив черноморски град. Този морски курорт предлага на летовниците вълнуваща лятна почивка при отлични условия. За да се убеди човек, че писанията не са преучеличени, задължително трябва да посети Царево. Тогава ще разбере, че славата му е напълно заслужена. Притегателната сила на Царево са неговите плажове. Сред тях се отличава един малък, но много симпатичен и гостоприемен плаж - Попският плаж. Плажът се намира в най-северната част на Царево, на около 1 километър от града и на около 1,5 километра на север от плажа Арапя. Крайбрежието в тази част на града е изключително живописно и радва окото с внушителни пейзажи. Факт е, че в последните няколко години Попският плаж нямам конкретен концесионер, който да го обслужва и затова състоянието му не е особено добро.

В годините на комунизма около Попския плаж са били построени почивни станции и лагери на различни български предприятия и организации. В наши дни от тях са останали само няколко такива, но нямат нищо с привлекателността на новопостроените хотели, които са накацали по южния хълм. В спомените на жителите на града все още живее водната пързалка-дискотека, която се е намирала в дъното на Попския плаж, дълго е стояла изоставена, а днес вече е в окаяно състояние.

Попският плаж в Царево е сред най-малките в общината със своята дължина от 150 метра. Независимо, че не е много дълъг, той е доста просторен. Лятото Попският плаж става любимо място за българи и чужденци, за малки и за големи фенове на слънцето и морето. За морската вода на този плаж може да се каже, че е много чиста и топла. Морското дъно на този плаж е плитко, дори и по-навътре в морето.

Мек, ситен златен пясък без камъни покрива Попския плаж. Попският плаж има зона с платени шезлонги и чадъри, но има и свободна зона за собсвени такива.

Попския плаж е изключително достъпен, независимо от коя точка на Царево ще се насочите към него. В близост до Попския плаж има квартири и семейни хотели, които предлагат настаняване на туристите. По алеята около плажа пък има барове и заведения, от които можете да си купите нещо за хапване и пиене.

Забавления на Попския плаж в Царево не липсват. На плажната ивица има мрежа за плажен волейбол. Естествено са налице всякакви възможности за забавление чрез практикуване на водни спортове.

Ако сте изследователи, които изпитват безгранична страст да опознават нови и непознати места, то задължително трябва да се насочите към някои от атракциите в района на Царево. Такова място е например блатото-лагуна Аркутино. В него ще видите ириси, пълзящи лиани и водни лилии. Самото блато е откъснато от морето чрез пясъчни дюни, а обособилият се там плаж носи същото име - Аркутино. Можете да се отправите на разходка из природният резерват Ропотамо, който крие за вас един недокоснат от човешка ръка и девствен свят.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
32 °C | ясно небе

Вятър: 8.2 m/s

Влажност: 46 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS