Европа >> България >> Плажове >> Северен плаж - Приморско

Северен плаж - Приморско

Информация | Kарта
seen
118
facebook

Много може да се каже и много може да се напише за плажовете на град Приморско, но нищо не би било толкова реалистично, колкото едно посещение на тези морски бижута по нашето Черноморие. Когато човек сам се озове на някой плаж в Приморско, тогава ще разбере за каква неповторима и невероятна красота става въпрос. Визитната картичка на тези плажове е "слънце, топла морска вода и златист пясък". Несъмнено северният плаж на град Приморско е едно от тези бижута, за които говорим. Плажът се намира северно от града, а зад него се намира блатото Стомопло. То е част от рамсарко място Ропотамо и е защитена територия.

Няма да е преувеличено да се каже, че северният плаж на Приморско е едно прекрасно място, към което човек да се ориентира за прекарване на лятната си ваканция. На дължина от около 900 метра се предлагат всички видове плажни удобства като съблекални, плажни чадъри, шезлонги, душ-кабини, детска пързалка, масажи, медицински услуги и др. Плажуващите на северния плаж на Приморско имат невероятния шанс за пълноценен релакс, да съберат слънчеви лъчи и да си потопят краката в топлата морска вода, докато седят на златния горещ пясък.

Северният плаж на Приморско е популярен със сякаш безкрайната си плажна ивица и пясъчните дюни, през които се минава, за да се стигне до нея. Преди години да посетиш това прекрасно място, което е обгърнато от гъсти гори, е било привилегия само за хората от правителството. Днес обаче нещата стоят по друг начин и плажът е достъпен за всеки, желаещ може да му се наслади.  По плажа има работещи заведения, от където плажуващите могат да си закупят храна и да се разхладят със студени напитки.

Както казахме, плажната ивица на северния плаж на Приморско е дълга и просторна, заради което успява да привлече множество туристи годишно. Условията за плажуване тук са повече от чудесни, защото плажът се поддържа много чист. Тъй като голяма част от плажната ивица е на концесия, по нея са разположени платени шезлонги и чадъри. Въпреки това обаче има достатъчно място, на което туристите да поставят свои такива. Водата на северния плаж на Приморско е кристална, чиста и има прекрасен син цвят.

За любителите на спорта пък са осигурени волейболно игрище, фитнес и условия за водни спортове, както и атракции като водни ски, водни колела, сърф, разходки с лодки, скутери, "банан".

Пясъкът на северния плаж на Приморско е много мек и ситен и е идеален за правени на пясъчни замъци. Плажът е доста подходящ за деца, защото водата е плитка и бистра. За онези, които са решили да отседнат в Приморско има за разглеждане много забележителности и интересни атракции в околността.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
32 °C | ясно небе

Вятър: 7.7 m/s

Влажност: 43 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS