Равда

Информация | Kарта
seen
134
facebook

Едно от местата по нашето Черноморие, където човек да избяга от напрегнатото ежедневие и динамиката на града, е Равда. Този перфектен избор за лятна почивка е едно малко кътче, където красотата е навсякъде, а тишината е наслада. На визитката на Равда са запечатани морски вълни и тихи заливи, разбиваща се морска пяна върху горещ пясък. Идилия, просто идилия. Територията на този красив морски курорт е заета от великолепна природа, естествени пясъчни дюни, обширна плажна ивица и впечатляващи скални образувания. Много е важно да се вметне, че в Равда се предлагат страхотни възможности за лятна почивка, която мечатете да се превърне в незабравимо преживяване и то без това да излезе твърде скъпо. В списъка с неща, които човек може да прави, са например практикуване на водни спортове, обиколка и разглежане на местните забележителности или посещение на някои от най-оживените ни морски летни курорти като Елените, Слънчев бряг, Поморие,  Несебър или Бургас.

Забелязва се, че през последнит години Равда се развива с бързи и динамични темпове. Тук влиза изграждането на редица хотели и заведения, като най-хубавото е, че цените са достъпни и приемливи и като за морето.

Трябва да обърнем внимание и на плажът на Равда. Тази малка и красива плажна ивица през лятото е „напоена” с туристи. Несъмнено най-щедрият подарък от природата е нос Равда, който е обгърнат от два залива. На единият е присвоено името "Южен плаж" и е популярен сред плажуващите с покритият си с фин и златист пясък широкия плаж. Вторият залив не отстъпва по красота на втория и е правилният избор за тръсещите тишина и спокойствие. Казано в цифри плажната ивица на Равда се простира на 57 000 кв. м. Към прекрасните природни дарове трябва да добавим и мекият климат, като комбинацията е изключително сполучлива и печеливша.

Южният плаж се отличва с по-голяма посещаемост, докато вторият е по-спокоен и подходящ за семейства с деца. Недостатък на плажната ивица е, че е тясна и човек много трудно може да намери къде да се настани. И двата плажа предлагат на летуващите платени шезлонги и чадъри, както и ресторанти и заведения, където да хапнете или разхадите със студени напитки. И двата плажа на Равда са охраняеми и са много подходящи и безопасни за децата. Освен на лъчите на слънцето, човек може да се наслади и на атракциите като каране на джет, сърф или гмуркане.

Настаняването в Равда става в семейни хотели, бунгала или къщи за гости. Равда е популярна с гостоприемството на местните жители, които ви карат да се чувствате като у дома си. Повечето сгради са с модерен дизай и архитектура, подчинени на съврменните тенденции за настаняване на гости. Обзавеждането в стаите напълно отговаря на очакванията и на най-взискателните туристи. През последните години в Равда са постоени и няколко луксозни хотелски комплекса, които са част от престижни световни вериги.

За незабравимите ви нощи в Равда посетете бистрата, кафнетата, ресторантите или таверните, които изобилстват навсякъде.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
30.44 °C | ясно небе

Вятър: 6.7 m/s

Влажност: 58 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS