Европа >> България >> Градове >> Плажове >> Северен плаж - Созопол

Северен плаж - Созопол

Информация | Kарта
seen
110
facebook

Созопол е интересен град в България, който примамва туристите със страхотен вариант за почивка - летуване на северния плаж или плаж Хараманите в града, или на някои от заобикалящите града предпочитани живописни брегове по българското Черноморие като Каваци, Смокиня, Градина, Златна рибка и др.

Северният плаж в Созопол се намира в близост до старата част на града. За добро или за лошо до плажът не се стига с автомобил, достъпен е само пеш, което респективно означава, че липсват обособени парко места. Северният плаж в Созопол разполага с всякакви водни удоволствия и всички удобства за плажуване - шезлонги, платени чадъри, детски кътове,заведения за хранене и студени напитки, магазини, джетове, банани, водни спортове, волейбол, плажен футбол, гмуркане, сърфиране и други.

Плажната ивица на този плаж в Созопол е изключително просторна, но заради популярността му почти винаги е пренаселена с посетители. Това обаче не означава, че е мръсен, напротив плажът се поддържа ежедневно и затова мястото е приятно и чисто. Северният плаж на Созопол е охраняем, което го прави посещван и предпочитан от семейства с деца. Пясъкът е чист, дъното е полегато, а морската вода - бистра, плитка и топла. Това означава, че плажът е гостоприемен и за хора, които не са добри плувци.

Несъмнено северният плаж в Созопол е едно приятно, предпочитано и омагьосващо място за релакс край морето. За посетитлите около самия плаж са разположни ресторанти, барове, заведения за хранене, магазини - за всеки вкус има по нещо. За забавленнията и емоциите също е помислено - търсачите на силни усещания могат да се насладят на плажните атракциони като банани, джетове, парашути, водни ски, сърф, гмуркане и други. В Созопол функционират много водолазни училища, предлагащи усугите на инструктори, както и оборудване.

Дали търсете усамотение, или пък желаете да изпитате неподозирани емоции и да се заредите с адреналин, Созопол ще е гостоприемен към вас. Почивката ви може да протече така - през деня препичане по жарките лъчи на слънцето и събиране на тен на северния плаж; вечерта разпускате в някое спокоен ресторант, а след това да се насочите към някой нощен клуб или дискотека, където да се насладите на един прекрасен завършек на вечерта.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
30 °C | ясно небе

Вятър: 7.2 m/s

Влажност: 62 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS