Европа >> България >> Градове >> Плажове >> Бургас - централен плаж

Бургас - централен плаж

Информация | Kарта
seen
121
facebook

Централният плаж на Бургас си е спечелил славата на любимо място както на българските, така и на чуждестранните туристи. Дали за почивка, дали за разпускане през свободното време, централният плаж на Бургас е идеален за всяко ваше желание за отмора. Централният плаж на Бургас ще откриете в нблизост до една от емблемите на града – Морската градина, до пристанището, както и до Фара на Бургас. Морската градина е перла в короната на града и задължително трябва да бъде посетена.

Няма годишни времена за паркът и плажът – те са много оживени целогодишно. Ежегодно централният плаж и паркът събират хиляди фенове, дошли да се заредят с емоцията на Spirit Of Burgas - най-големия български фестивал на музиката, който събира изпълнители от цял свят. Освен всичко друго, централният плаж домакинства и на много престижни спортни турнири с международно и национално значение.

Централният плаж на Бургас е дълъг около 2 километра и широк около 30 метра, като се простира по цялата дължина на Морската градина. Пясъкът на места е черен, като този ефект се дължи на високото количество желязо в него. Ивицата на плажа е изключително чиста, защото за нейната обработка се използва специална техника. Благодарение на това, посетителите остават впечатлени от качеството на плажа. На централнният плаж на Бурас е помислено и за сигурността на плажуващите - назначени са квалифицирани водни спасители, които наблюдават морската ивица от специално обособени наблюдателни постове.

За комфорта и удобството на посетителите на палаж също е помислено - по ивицата са инсталирани съблекални и душове. Изключително важен е фактът, е на централния плаж на Бургас от няколко години чадърите и шезлонгите са напълно безплатни.

Централният плаж на Бургас предлага и много забавления – игрища за плажен тенис, футбол и волейбол. По ивицата на плажа работят редица капанчета и заведения, които привличат своите гости с вкусни ястия, приятна музика и отлична атмосфера. Някои от тях дори са отворени целогодишно. В топлите дни заведенията и алеята кипят от живот, а хората зареждат с положителна енергия. В близост до алеята има обособени паркинг за удобство на всички.

Когато слънцето ви се стори много жарко, винаги можете да се разхладите в близкия парк, където ще се потопите в прохлада и много зеленина. Има различни забавления и детски кътове, в които децата да играят на воля.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
32 °C | ясно небе

Вятър: 8.2 m/s

Влажност: 46 %

Атмосферно налягане: 1013 hpa

Облачност: 0 %

google RSS