Европа >> България >> Градове >> Плажове >> Черноморец - централен плаж

Черноморец - централен плаж

Информация | Kарта
seen
120
facebook

Българското курортно градче Черноморец е синоним на райска градина. Не, това не е преувеличено. В прекия смисъл на думата в града има райска градина, създадена от човека, закриляна от природата и благословена от Бога. Визитната картичка на Черноморец е униккалната комбинацията от свежа зеленина, живописни скали и златиста пясъчна ивица. И всичко това внушително отразено в кристалните морски води. Идилия. Ето защо Черноморец е фаворит на летовниците.

Макар и малък като град, Черноморец дължината на плажната му ивица достига 10 километра. На тази дължина са обособени четири плажа – плаж „Вромос“, Централен плаж, и съседните плажове на „Градина“ и на „Черноморец" - два от най-популярните къмпинги по Черноморието ни.

Не е пресилено да се каже, че централният плаж в Черноморец заема челно място в класацияята на най-красивите плажове от градски тип по българското крайбрежие. Този плаж е предпочитан за летуване еднаков и от българи, и от чужденци. Това е така, защото плажът е поддържан и чист, а гледките наоколо са зашеметителни.

Плажната ивица на централния плаж е с дължина 2 километра, не е особено широка, но е много добре стопанисвана, ежедневно дори и в пика на сезона. За спокойствието и комфорта на посетителите също е помислено – плажът се охранява от квалифицирани спасители. И тук са обособени платена и безплатна зони, като цените на платените чадъри и шезлонги се формират в началото на всеки сезон. Тъй като Централният плаж на Черноморец е предпочитан и от много туристи от съседните курорти, заетостта на плажната ивицата в пика на сезона е голяма.

Централният плаж на Черноморец отстои само на 5 минути от центъра на градчето, което го прави лесно и бързо достъпен. До плажа се стига по двете главни улици, по които са накацали бирарии, десетки ресторанти, механи с традиционна българска кухня и морски деликатеси, сергии, хранителни магазини, магазини за сувенири, магазини за плодове и зеленчуци, които абсолютно покриват с богат асортимент вкусовете и потребностите на всички гости на курорта.

Централният плаж на Черноморец е малък, а морето е чисто и плитко. Водата около плажа е чиста, изключително приятна за къпане. Спецификата на местоположението на плажа е такова, че водата е плитка откъм брега и позволява лесно следене на малчуганите. Пясъкът е много нежен и фин, и осигурява прекрасна възможност за правене на фигурки и замъци.

На централният плаж на Черноморец се предлагат възможности за гмуркане, каране на сърф, каране на водно колело или обиколка с лодка.

За настаняването на летовниците в Черноморец е помислено много добре – предлагат се разнообразни обекти за настаняване. Освен многото приятни ресторанти, в градчето има и дискотека, която е сборно място за младежта. В съседните по-големи летни курорти също е оживено и динамично и се предлагат отлични условия за купон и забавления. Говорим за Слънчев бряг, Бургас, Китен и Созопол.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
google RSS