Плаж Траката е малка и скромна плажна ивица на Северното ни Черноморие.  Варненският плаж Траката отстои на около 5 км. северно от Варна, по пътя в посока курортен комплекс Златни пясъци. Плаж Траката принадлежи към територия, намираща се в близост до курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена. Плаж Траката има граници с резиденция Евксиноград от едната страна, и с рибарско селище и пристанище за яхти и лодки. от другата си страна.

Плаж Траката е неразделна част от местност Евксиноград. Доказано е, че този плаж е сред най-прекрасните и чудесни места за отдих, плуване и плажуване в района на морската столица на България - град Варна.

Плаж Траката е успял да сухрани дивото в себе си и да държи намесата от човешка ръка далеч от територията си. Красотата му е завладяваща, независимо, че размерите на плажа са доста скромни. Достъпът до плаж Траката е улеснен, като до него се стига лесно с кола. Освен това близо до плажа се намират спирки на автобусите на градския транспорт.

Плаж Траката е предпочитан еднакво от местните жители и от туристите. Притегателната си сила плаж Траката дължи на факта, че той не е пренаселен и обстановката му е спокойна. Наоколо няма да срещнете шумни заведения, няма да чуете глъч и силна музика. Заради това, че плаж Траката е слабо населен, той е много чист. Водата е плитка, но неприятното тук е, че по морското дъно е наспиано с камъни. Плаж Траката е особено подходящ за малки деца, които могат да си играят спокойни и да се веселят на воля. За хапване или студени питиета до плажа има работещи заведения.

Освен това е поммислено и за настаняването - построени са много семейни хотели.

Едва ли има човек, който да не знае, че град Варна разполага с удивителнни възможности за морски и културен туризъм. Сърцето на централната плажна ивица на града тупти в редица барове и заведения, а разнообразието от атракции за малки и големи са неизчерпаеми – водни спортове, басейни, увеселителен парк, бънджи скокове, увеселителен парк, детски кътове, молове, Морската градина и много други. На разположение на местните жители и туристие са и доста интересни исторически забележителности, както и едни от най-посещаваните обекти като Делфинариумът, Планетариумът, Аквариумът, Зоопаркът и други.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Плаж Траката