Централният плаж във Варна е сред местата, където сърцето на морския град тупти най-силно. Тази точка е толкова гореща и оживена, защото плажна ивица е обширна, по нея има много барове и заведения – изобщо притегателната сила на атракции, забавления и удобства е доста силна. Освен всичко друго, централният плаж на Варна е лесно достъпен и познат – няма шанс да не ви упътят до него и да не го намерите.

Оформянето на централния плаж на Варна е процес, който е започнал преди около 100 години. Използвано е съоръжение, което отлага пясъка и способства за образуването на плажната ивица до вълнолома. Следва възстановяването на Централните градски бани на плажа, след което те отново отварят врати. В баните посетителите могат да се възползват от силата на калта - предлагат се разкрасяване и терапия с ценната лечебна кал. Освен калолечение, в комплекса има и водолечение, а за забавленията е помислено със заведения и мидерна зона за отдих с минерален басейн.

Върху инфраструктурата на плажа се работи усилено, като последното съоръжение, което е поставено, са седемте плажни чадъра, носещи името "Морски слънчогледи“. Благодарение на тях електронните устройства на плажуващите се зареждат и интересното е, че услугата е изцяло безплатна.

Намиращ се в центъра на града, през деня централният плаж е любимо място не само за събиране на слънчев загар, но и за разходка. Хората го предпочитат, защото имат невероятната възможност да се полюбуват на красивото Черно море и да се разходят в Морската градина. През лятото Алея първа е пренаселена от туристи и варненци, чиято единствена цел е да се забавляват и да изкарат една незабравима вечер. На тази алея са раположени едни от най-добрите дискотеки и ресторанти в морската столица, които могат да задоволят всеки вкус и всички предпочитания.

Централният плаж на Варна е оборудван плаж. На него работят медицински пунктове, освен това плажът се охранява през целия летен сезон. На разположение на плажуващите са платени шезлонги и чадъри, но все пак има обособена и малка безплатна зона. На разположение на плажуващите има и душове и съблекални. За гладните и жадните също е поммислено - в близките заведения се предлага хапване и студени напитки.

Централният плаж във Варна е много презастроен, затова „усамотение” не е сред предлаганите „екстри”. Освен това централният плаж е много пренаселен, затова не е предпочитан от семействата с деца. Неподходящ за деца го прави и факта, че морското дъно изведнъж става дълбоко, а това е потенциална опасност за малчуганите.

Мненията относно Централния плаж на Варна са доста противоречиви. Той е предпочитан от туристите тъй като е лесно достъпен. Местните жители пък се отправят към него предимно за да си поръчат вкусна цаца и студена бира, за да разпуснат пълноценно, за да се полюбуват на гледката, за да избухнат в нощните забавления и т.н. За къпане и палжуване варннци предпочитат красивите плажовете извън града.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Варна - централен плаж