Камчийски пясъци

Информация | Kарта
seen
251
facebook

Камчийски пясъци – един безкраен девствен плаж, заобиколен от високи носове и непристъпни гори. Дълга пясъчна ивица, недокосната от човешката алчност. Онези, които са посетили веднъж плаж Камчийски пясъци, ще потвърдят, че това място е една незабравима среща между уникалното море и българската природа. Накъдето и да извърне поглед човек, се виждат непокътнати пясъчни дюни, преливащи в безкрайни златисти хоризонти. Камчийски пясъци е наистина огромен плаж и е сбъдната мечта за онези, които бленуват за девствени и пусти плажове. В непосредствена близост до него има просторна лонгозна гора, която пък е прекрасен терен и чудесно място за разполагане на палатки.

От географска гледна точка, Камчийски пясъци отстои на около 40 км. от град Варна, и може да бъде открит между устието на река Камчия и село Шкорпиловци. Плаж Камчийски пясъци принадлежи към терирорията на едноименната защитена местност “Камчийски пясъци”, която опазва уникалното съчетание от няколко вида лонгозни гори и дюни.

Плаж Камчийски пясъци се явява част от най-дългата пясъчна ивица на нашето Черноморие. Тя условно е поделена на три плажа, ката плаж Камчийски пясъци започва от устието на река Камчия на север и лежи по средата на ивицата между плажовете Шкорпиловци и Камчия. Истината е, че плажът не предлага никакви атракции, забавления и удобства. Освен това пътят до плаж  Камчийски пясъци е тесен и разбит, на места даже две коли се разминават трудно, но пък с намирането на място за паркиране проблеми няма. Плажът не е пренаселен, затова малкото му посетители сядат на разстояние 50-100 м. един от друг. На плаж Камчийски пясъци няма работещи заведения и охранители – всъщност той е напълно безлюден. Препоръчително е плажуващите да си носят чадър, вода и нещо за хапване.

Преди доста години в местността Камчийски пясъци за настаняване е имало бунгала, но от тях днес са останали само голите им стени. Днес тук могат да се видят млади хора, които решават да прекарат уикенда далеч от суетата на градския живот.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS