Златни пясъци

Информация | Kарта
seen
376
facebook

Ако трябва да направим визитна картчика на Златни пясъци, то тя би звучала така – Представяме ви един модерен курорт, славещ се със своите традиции и с над 60-годишна история! Един курорт, намиращ се само на 18 км от Варна, една истинска перла на българското Черноморие, един уникален природен парк, изпъкващ с невероятното си съчетание на топло и чисто море със златист и фин пясък. Златни пясъци – мястото с превъзходни условия за отдих и почивка, развлечение, нови запознанства, красота и здраве! И в допълнение да споменем, че курорт Златни пясъци е отличен с Международна награда Син Флаг за екологично чист район. Особено внимание се обръща на чистотата, като всеки месец се вземат проби за изследване на морските води, пясъка и атмосферата. Освен всички други неща, в курорта дори транспортът е съобразен с изискванията за чистота на въздуха.

Курортен комплекс Златни пясъци е един от трите най-стари комплекси в България, но въпреки „възрастта си” той е привлекателен и модерен курорт, китно сгушен сред едноименнния природен парк „Златни пясъци”. Този парк е защитена държавна територия и е дом на защитени и застрашени представители животинския и растителния свят.

Изграждането на комплекса стартира през 1956 г., като главният проект за изграждането е възложен на архитект Георги Ганев. Под негово ръководство първоначално са построени 70 хотела с 15 000 места, като първият хотел е „Оазис“. Сред неповторимата природна красота на Златни пясъци днес могат да се преброят над сто хотела, всеки от които се стреми да предложи отлични условия за комфортна и пълноценна почивка. Комплекс Златни пясъци категорично може да задоволи вкуса и търсенията дори и на най-взискателния посетител, защото всеки един от функциониращите хотели разполага с работещи барове, ресторанти с разнообразна кухня, увеселителни заведения, медински услуги, спа процедури и много други екстри и „глезотии”. На разположение на посетителите са страхотни чисти и поддържани плувни басейни с топла минерална вода. Водата идва от самия плаж, където се намират двата извора с температура 24°С. От своя страна те подсигуряват възможностите за лечение на астми, артрити, неврози и други заболявания. Освен за почивка, хотелите са подходящи и за служебни дела – в тях функционират зали за семинари, съвещания и конференции. С тези си предимства курортен комплекс Златни пясъци се превръща в център от европейска величина.

Пълноценната почивка в Златни пясъци прекрасно може да бъде съчетана с развлечения и спорт. В комплекса има работещи игрища за баскетбол и волейбол, тенис-кортове, водни пързалки, аквапарк, мини-голф и много други. В комплекс Златни пясъци удобствата не са ограничени и свидетелства за това и работещите чейнчбюра, балнео- и фитнесцентрове, поща и пунктове за медицинска помощ.

Като говорим за плажната ивица на курорта Златни пясъци, трябва да кажем, че тя е дълга около 4 км. и широка около 100 м. Финният златист пясък, с който тя е покрита, е дал името на този очарователен лазурен бряг. Морското дъно е пясъчно, липсват опасни морски обитатели и остри скали. Това е достатъчно плажът на Златни пясъци да е предпочитан от любителите на риболова и подводното плуване, защото те могат да се спускат необезпокоявани в дълбините на морето. Плажът на Златни пясъци е подходящ за хора от всички възрасти.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS