Кранево

Информация | Kарта
seen
321
facebook

Курортно селище Кранево е едно прекрасно и чудесно място по българското ни Черноморие. Може би няма да е грешно да се каже, че Кранево впечатлава най-вече с просторната си и привлекателна плажна ивица. Централният плаж на Кранево несъмнено е един от най-красивите, най-спокойните и най-чистите плажове по нашето крайбрежие. Това е много живописно място, в което всеки, който го види поне веднъж, се влюбва завинаги. Този плаж е изключително предпочитан от руските туристи.

Централният плаж на Кранево се намира между курортите Албена и Златни пясъци. От географска гледна точка, Централният плаж на Кранево отстои на около 25 км североизточно от град Варна, а на север граничи с Балчик, Каварна и нос Калиакра.

Централният плаж на Кранево е предпочитан предимно от семейства с деца и двойки, които искат да се отдалечат от тълпата и да почиват на курорт, който се отличава от другите претъпкани курорти. Наричат плажът на Кранево Ванила бийч - едно място, по което да си направите романтични разходки по брега на морето през нощта.

Плажната ивица на плаж Кранево е голяма, дълга и просторна. Водата тук е топла, бистра и кристално чиста, а близко до брега - сравнително плитка. По плажната ивица има платени шезлонги и чадъри. Забавления също не липсват - можете да се впуснете в игра на футбол или плажен волейбол, да се забавлявате с предлаганите водни спортове като гмуркане и водно колело. Цените на плажните атракциони и развлеченията са сравнително достъпни. Безопасността и сигурността на централния плаж на Кранево са поверени на квалифицирани спасители. Централният плаж на Кранево разполага с безплатен паркинг. В близост до плажа пък има заведения, от които всеки може да си закупи напитки и храна, и от които се открива красива панорама.

Кранево се намира в близост до Балчик, Албена и Варна, с което се превръща в място, предлагащо възможности за разнообразна и запомняща се почивка. Плажовете на Албена и Кранево са един до друг и това е възможност да си направите една разходка между двата курорта вървейки само по пясъка. В района има и доста забележителности, които си заслужава да бъдат разгледани - уникалният плаж Болата, нос Калиакра, както и Дуранкулашкото езеро. Цените в село Кранево са достъпни и сравнителнно по-ниски в сравнение с другите ни летни курорти. Настаняването се извършва в къщи за гости, частни квартири и семейни хотели. Централният плаж при село Кранево разполага с един национален детски център и много почивни станции.

Гласувай:
Рейтинг 4 от 1 гласа
ясно небе
8 °C | ясно небе

Вятър: 3.1 m/s

Влажност: 87 %

Атмосферно налягане: 1015 hpa

Облачност: 0 %

RSS