Плаж Аспарухово

Информация | Kарта
seen
270
facebook

Аспарухово е варненски квартал, намиращ се в покрайнините на града и освен с всичко друго е популярен със своя плаж. Плаж Аспарухово е първият от редицата плажове, които се намират на юг от град Варна, точно след края на Варненския залив, непосредствено до Аспаруховия парк и нос Галата. Плаж Аспарухово е спокоен и обширен плаж, като характерно за него е, че е потънал в главозамайваща зеленина. Много от летуващите се впускат в изкушаваща разходка в парка, който е умалено копие на самата Морска градина, намираща се в сърцето на града. Всеки човек, дошъл да се наслаждава на слънцето и морето на плаж Аспарухово, се удивлява на прекрасната гледка към нашата морска столица. Красотата е зашеметяваща вечерта, когато целя Варна е окъпана в светлина.

Аспаруховският плаж е сред най-хубавите и най-предпочитаните плажове във Варна. Поради близостта на плажа с природата, чистотата на района и свежия въздух, плаж Аспарухово е много подходящ за семейства с малки деца. Плаж Аспарухово не се посещава от много туристи. Този плаж е предпочитан и от хора, които не разполагат с голям бюджет за почивка, но въпреки всичко искат да се насладят на морето. Плаж Аспарухово забавлява посетителите си с водни атракциони като водно колело, сърф, уиндсърф и др. В близост до плажната ивица работят кокетни заведения, които са готови да предложат разхлаждащи напитки и вкусна храна.

За съжаление плаж Аспарухово е неохраняем и за него не се полагат много грижи. Това е причина за начина, по който той изглежда - често на брега има изхвърлени купчини мидени черупки и водорасли. Плаж Аспарухово е просторен и хубавото тук е, че  цялата плажна ивица е свободна зона и няма платени шезлонги и чадъри. За забавление на посетителите има игрище за волейбол, площадка за мини голф, сърф и сърф училище. Освен това на плаж Аспарухово, за удобство на плажуващите, има безплатен паркинг. За онези, които не разполагат с автомобил, на разположение са редовни линии от градския транспорт, които тръгват от центъра на града.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
9 °C | ясно небе

Вятър: 3.6 m/s

Влажност: 81 %

Атмосферно налягане: 1015 hpa

Облачност: 0 %

RSS