Европа >> България >> Плажове >> Плаж Кабакум

Плаж Кабакум

Информация | Kарта
seen
247
facebook

Плаж Кабакум е варненски плаж, който е популярен с челното си място в класацията на най-посещаваните варненски плажове. Този плаж има славата на едно от най-страхотните места за събиране на тен и къпане в района на Варна. Плаж Кабакум е силно предпочитан от варненци, защото много от тях имат вили в района или просто го избират, защото заведенията са с достъпни цени и се предлагат много плажни атракциони. За съжаление в последно време плаж Кабакум губи от чара си заради свлачищните процеси в района.

Както вече казахме, плаж Кабакум е голям и красив плаж на 10 км от град Варна, който попада в рамките на комплекс Чайка и се намира между курортите Св. Константин и Елена и Златни пясъци, по-точно казано между ваканционен клуб Ривиера и курорта Слънчев Ден. Водата на плаж Кабакум е изключително прохладна и бистра. Плажната ивица е чиста, покрита е с фин, чист и златист пясък. Плаж Кабакум несъмнено се отличава с добри условия за различни водни спортове и развлечение с разнообразни спортни дейности – например каране на джет, водни колела, водни ски, гмуркане, плажен футбол и волейбол.

В района около плаж Кабакум има заведения за бързо хранене, множество малки магазини, малки хотелчета и вили, така че място за отсядане лесно може да се намери, дори и в разгара на летния сезон. Едно от най-големите предимства на този плаж е, че през работните дни той не е препълнен с хора, което означава, че плажуващите могат на спокойствие да се отдадат на почивката си. По плажната ивица могат да се наемат платени шезлонги и чадъри, но има и достатъчно място за поставяне на собствени такива. Плаж Кабакум се поддържа в много добро състояние, освен това е добре охраняем - разполага с няколко поста на спасители, които отговарят за сигурността и безопасността на плажуващите. Важно е да кажем, че плаж Кабакум разполага с безплатен паркинг, но до него може да се стигне и посредством градския транспорт.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
мъгла
-0.05 °C | мъгла

Вятър: 0.41 m/s

Влажност: 86 %

Атмосферно налягане: 1021 hpa

Облачност: 56 %

google RSS