Плаж Галата

Информация | Kарта
seen
363
facebook

Плаж Галата е варненски плаж, намиращ се на 7 км южно от град Варна и попадащ в областта на едноименния варненски квартал Галата. Северно от плаж Галата се намира плаж Аспарухово, а на юг - плаж Фичоза. Това е местния плаж за хората от Варненския квартал "Галата", но и не само. До плаж Галата се стига през прохладна гора и по стръмни стълби, и точно в това се състои красотата му – плаж Галата е труднодостъпно и примамливо място за всички онези хора, които търсят спокойствието през горещите и слънчеви летни дни. Плаж Галата е подходящо място за бране на миди, риболов, както и за къмпингуване. Плажът не е особено населен и затова се срещат нудисти.

Плаж Галата е чист и хубав плаж, но осеян със скали. Той с лекота предразполага към релаксираща и спокойна почивка. Самият плаж Галата е уникален с това, че е запазил очарованието на девствената си природа. Морската вода тук е много бистра и чиста, пясъкът по самата плажна иввица е много мек и златист. Плаж Галата е обграден от високи скали, които са опасали целия бряг и му придават невероятно великолепие. Решилите да отскочат до плаж Галата няма да останат разочаровани, ако търсят усамотението и тишината. На близо няма да срещнете заведения, магазини и ресторанти, което респективно означава, че трябва да носите със себе си всичко необходимо за изкарването на един ден на плажа - чадър, вода, храна и т.н. Атракциони и условия за забавления и плажни спортни дейности също липсват. Просто плаж Галата е едно диво място, подходящо за авантюристи и любители на природата в нейния естествен вид. Освен това, плажната ивица на плаж Галата е неохраняема, затова семействата с малки деца трябва да са много внимателни и да не отделят очи от тях.

Освен за бране на миди, риболов и къмпингуване, плаж Галата е подходящ и за гмуркане и опознаване на инересното морско дъно.

По отношението на местата за отсядане, трябва да знаете, че в квартал Галата има на разположение доста малки хотели, а освен това и приятни механи и ресторанти, които предлагат традиционна българска и европейска кухня.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
9 °C | ясно небе

Вятър: 3.6 m/s

Влажност: 81 %

Атмосферно налягане: 1015 hpa

Облачност: 0 %

RSS