Плаж Солниците

Информация | Kарта
seen
388
facebook

Бургаският плаж Солниците е един от най-усамотените и уединени плажове в района на града. Може да го откриете в близост до прочутите бургаски солници, където има изградени басейни с луга, сол и лечебна кал. Важно е да се отбележи, посещението на тези басейни е напълно безплатно. Бургаските солници – мястото, където на воля да се накаляш и осолиш. Бургаските солници - любимото SPA на бургазлиите. Неповторимо преживяване за местните жители е отдаването на лечебни процедури след дългия и уморителен работен ден. Перфектният завършек е ккъпането в морето и събирането на слънчев тен. Независимо, че в самото начало те посреща силната и неприятна миризма, идваща от басейна с луга, преживяването зарежда с нови сили и действа много отпускащо.

Плажът Солниците е в непосредствена близост до Атанасовкото езеро и граничи на север с Централния плаж на Бургас. Плажната му ивица е заради покриващият я черен пясък, по който през лятото е невъзможно да се стъпи с боси крака, защото се нагрява много. Като цяло пясъкът е чист, ситен, а в близост до водата по него се наблюдават миди и камъчета.

Типично за плаж Солниците е, че той не е пренаселен с посетители и туристи. Това обаче в никакъв случай не значи, че не е популярен. Напротив, в последните няколко години плаж Солниците се превърна в доста атрактивно място за хората, търсещи спокойствие и уединение докато се пекат и събират тен. Трябва да се знае, че плаж Солниците е неохраняем. Но пък интересен. Той има притегателна сила за любителите на уиндсърфа и кайта, защото и те са привлечени от спокойствието тук и се възползват от него, за да се насладят от емоцията от практикуването любимия им спорт.

Най-близките заведения могат да бъдат открити чак на няколкостотин метра, затова е препоръчително плажуващите задължително да се заредят с нещо за хапване, вода, чадър и хавлия.

До плаж Солниците се стига по тясна отсечка. Хубаавото е, че до самият плаж има безплатен паркинг. Другото хубаво е, че мястото с басейните с луга и кал предлага безплатен wi-fi.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
разкъсана облачност
25.46 °C | разкъсана облачност

Вятър: 3.6 m/s

Влажност: 61 %

Атмосферно налягане: 1017 hpa

Облачност: 40 %

RSS