Кобе е един от първите японски градове, отворени за кораби от други държави, което става през 1868 г. след продължителен период на изолация над  страната от останалия свят. Днес, Кобе е най-натовареното контейнерно пристанище в региона и четвъртото в Япония.
Населението на Кобе е около 1,6 млн. жители и разположението му в подножието на символичната за японците планинска верига Роко, позволява на гостите на града да се наслаждават на красивата природа. С лифт от града се стига лесно до това фантастично място на Кобе.

Една от най-емблематичните постройки в Кобе е Червената пристанищната кула, представляваща метална конструкция с причудлива форма и височина 108 м. С площадките за наблюдение на различните етажи и с въртящото 360-градусово кафене, Пристанищната кула е място, от където гледката към града, залива Осака, планината Роко и международното летище Кансай, е незабравима.

В близост до Пристанищната кула е паркът „Мерикен”, където са запазени останки от разрушителното земетресение през 1995 г. в Кобе, най-голямото в японската история.

Друга впечатляваща забележителност е висящия мост Акаши-Кайко, свързващ Кобе с остров Аваджи, известен още с куклите на грънчаря Минпей от 1830 г.

Разходката из историческия квартал Китано ще ви отведе в началото на 19 век, където има прекрасни чуждестранни къщи. Една от най-старите джамии в Япония също е в този квартал на Кобе.

Светилището Икута е издигнато в началото на 3 век сл. Хр. за извършване на религиозни ритуали, а околната гора  е осеяна с паметници на важни сражения.

Кобе е известен като център на модната индустрия и негови основни квартали са Мотомачи и Саномия, където е съсредоточен и нощния живот на града. А китайският квартал на Кобе, Нанкинмачи, намиращ се близо до Мотомачи, е процъфтяващ и оживен.
Известното японско уважение към изяществото и красотата в човешките отношения е отразено и в чудесната бяла сватбена сграда на пет етажа, с покрив, наподобяващ криле, символизиращи любовта.

Кобе е известен със специалитетите си от телешко месо, които непременно трябва да се опитат. По търговската улица Харбърленд има много магазини и ресторанти,където туристът може да се наслади на прословутото японско сервиране на изкусно  поднесена вкусна храна. Тук е и огромното виенско колело, от където возейки се, можете да придобиете представа за град Кобе и неговите толкова впечатляващи сгради със съвременен дизайн в архитектурата.

Близо до Кобе е красивия планински курорт Арима Онсен, известен с лековитите си горещи извори.    

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Кобе