Златни пясъци е световноизвестен български Черноморски курорт, неотстъпващ по привлекателност и атрактивност на Лазурния френски бряг. Легендата за превръщането на златното скрито тук съкровище на пиратите в златен пясък, превръща почивката тук в едно вълшебство. Разположен на северното Черноморие, Златни пясъци привлича голям брой туристи от съседна Румъния и много други страни. Близостта на курорта до другите известни курорти-Албена и Ривиера, а също и до красива Варна и варненското летище, го правят още по-достъпен. Плажната ивица на Златни пясъци е дълга 3,5 км и широка на места 100 м.

Курортът Златни пясъци е част от едноименния Природен парк, чиито стари гори между Одесос (дн. Варна) и Дионисиполис (дн. Балчик), са споменати за първи път от римския поет и философ Плиний като местообитание на митични същества. Византийците пък наричат местната крепост Геранея, останки от която могат да се видят на Франгенското плато. На 3км от курорта е впечатляващия скален Аладжа манастир.
От построяването на първия хотел през 1957 г., за около две десетилетия, Златни пясъци се превръща в модерен ваканционен комплекс с множество хотели, вили, жилищни сгради, СПА центрове, ресторанти, клубове, казина, търговски центрове, спортни съоръжения, яхтено пристанище и училище по конна езда. Атракционния парк „Акваполис“ е един от най-красивите в Източна Европа, изграден в мавритано-средиземноморски стил. Намира се в гората с неповторим изглед към морето и целия курортен комплекс Златни пясъци. Басейни, водни пързалки, джакузи, шадравани и водопади, старинни кули и руини са нещата, които правят посещението тук незабравимо.

Най-старият и най-висок хотел в комплекса е Интернационал. След продължителен ремонт, той представлява едно блестящо бижу.Проектиран така, че панорамната гледка от последния етаж  да е зашеметяваща и това се е запазило  до днес-при ясно време се вижда нос Калиакра. В ресторанта към хотела се провеждат сватбени тържества, празнуване на рождени дни и събития като така чаканото завършване на средното образование на учениците. Казиното е едно от най-добрите в комплекса- не случайно хотел Интернационал е наричан „Перлата на Златни пясъци“. През 2007 г. в центъра на Златни пясъци е построена наблюдателна кула с ресторант, копие на Айфеловата кула в мащаб 1:10.

Развлеченията, които се предлагат в комплекса могат да задоволят предпочитанията на различните възрастови групи-Златни пясъци разполага с над 20 външни басейна и закрит плувен басейн с минерална вода, 30 тенис корта, волейболни и баскетболни игрища и много други атракционни забавления.

С настъпването на нощта, хотелите, ресторантите и крайбрежната алея се осветяват от ярки светлини и курорта оживява наново. В многото дискотеки, нощни клубове и барове, веселието не спира. А късмета си може да опитате в някое от великолепните казина. Ресторантите и кафенетата предлагат богат избор от вкусна храна и напитки.

Ако искате да си направите разходка до близките до комплекса градове , ще останете доволни и впечатлени от видяното. Балчик ще ви удиви с Ботаническата си градина и любимия Дворец на румънската кралица Мария. Варна ще ви омагьоса с Морската градина и Пеещия фонтан в центъра на града и естествено шопинга в Моловете. Малко по-далеч е старинния Несебър с около 40 църкви, останали и реставрирани през вековете.
Златни пясъци ви очаква със златистоблестящия пясък, кристално чисти води и много изненади!

Гласувай:
Рейтинг 1 от гласували Златни пясъци