Курортът Ривиера е едно райско кътче на северното българско Черноморие. Самото име означава крайбрежие с много слънце, хубав плаж и кристално-чиста вода. Ваканционен клуб Ривиера е разположен в уникален естествен парк с вековни  дървета и предлага възможност за незабравим престой с комфорт и спокойствие на самия морски бряг. Разположен върху площ от 12 ха, Ривиера е затворен комплекс в близост до морската столица Варна  и на около 27 км от летище Варна, което го превръща и в елитен център за делови туризъм. 

Хотелите са малко на брой, но с интересна архитектура и чудесно оформени красиви градини пред тях. Всеки хотел разполага с басейн, шезлонги и чадъри. Най-старият запазен от 1989г. хотел е „Империал“и заедно с „Ривиера Бийч“, „Оазис“ и „Лотос“ са сред най-луксозните и скъпи места за настаняване по българското Черноморие. До 1989 г., комплексът е правителствена резиденция и само този факт говори за това колко изискано е било обзавеждането в хотелите и ресторантите, а градините около тях са били блестящо поддържани. Днес, са се запазили красотата, тишината и спокойствието, възможен е свободния достъп до комплекса и посетителите могат да се насладят на разкошния плаж, великолепните алеи с цветя, водните атракции и всички други удобства.

За гостите на  Ривиера  ще бъде интересно да посетят град Варна, където могат да се разходят из Морската градина, да се порадват на играта на делфините в Делфинариума, да посетят концерт или представление в Летния театър или Фестивалния комплекс  и разбира се не може без пазаруването в някой от големите вериги магазини.Друга интересна забележителност  е храмът“Св.  Успение Богородично“ в центъра на града. За тези, които искат да се запознаят с историята на град Варна са посещението на Историческия музей и забележителните Римски терми от 2-3 век, представляващи грандиозен строеж и безупречно изпълнение на блестящия архитектурен замисъл и се определят като удивителен паметник на античната архитектура в българските земи.

Освен  прекрасната почивка в курортен комплекс Ривиера, околностите му предлагат атрактивни преживявания и изненади.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Курорт Ривиера